REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Universităţile şi-au deschis porţile: la Ovidius au fost prezente VIP-urile

Universităţile şi-au deschis porţile: la Ovidius au fost prezente VIP-urile

Replica API 4 octombrie 2011 | 00:00 157

Urări de bine, de la oficialităţi, pentru studenţi

Urări de bine, de la oficialităţi, pentru studenţi

Câteva mii de studenţi au participat ieri dimineaţă la cursurile festive de inaugurare a noului an universitar. Fie că se aflau la Universitatea Maritimă din Constanţa (UMC), la Academia Navală Mircea cel Bătrân sau la Universitatea Ovidius, tinerii au umplut campusurile. Pentru cei de la Ovidius, evenimentul are o semnificaţie aparte, deoarece, în urmă cu 50 de ani lua fiinţă Institutul Pedagogic de trei ani din Constanţa, transformat ulterior, în anul 1975, în Institut de Învăţământ Superior, urmând ca abia în 1990 să devină universitate.

Cu această ocazie, rectorul instituţiei, prof.univ.dr. Victor Ciupină a spus că Universitatea Ovidius reprezintă la ora actuală o îmbinare armonioasă de tradiţie şi modernitate, anii parcurşi aducând la un loc înţelepciunea înaintaşilor şi entuziasmul tinereţii. "Acest lucru o face tot mai bogată în competenţă şi inovare şi tot mai respectată pentru modul în care răspunde nevoilor reale ale vieţii socio-economice, ale zonei geografice în care ne aflăm şi ale ţării. Începerea unui nou an de învăţământ este un moment potrivit de reflexie asupra momentelor importante petrecute-n 2010, mai ales că la noi învaţă aproximativ 21.000 de studenţi, la toate formele de învăţământ", a subliniat rectorul. Prezent la inaugurarea anului şcolar 2011-2012, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga- Palaz, a ţinut să precizeze că "situaţia este înainte de toate o stare de spirit care înseamnă tinereţe, încredere în viitor şi spirit competitiv". În cadrul discursului său, Palaz i-a transmis rectorului Victor Ciupină că se află în faţa unei noi provocări. "De universitatea Ovidius mă leagă multă prietenie şi respect faţă de rectorul Ciupină, aflat la sfârşitul mandatului său", a mai spus Palaz. În ceea ce-i priveşte pe studenţi, Palaz le-a spus că şi-au ales un drum care-i va duce spre formarea profesională. "Trebuie să profitaţi la maxim de faptul că aveţi un cadru excepţional de educaţie şi de un corp profesoral de o înaltă ţinută profesională", a completat prefectul. Prezentă la deschiderea anului la Universitatea Ovidius, Aliss Andreescu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean i-a felicitat atât pe studenţi, cât şi pe profesori. "Am participat şi la deschidrea anului de la Academia Navală şi mi-a făcut o plăcere deosebită ca şi-n 2010 să particip la această deschidere, pentru că între noi, învăţământul preuniversitar şi cel universitar, există o legătură deosebită, dacă ne gândim la toate parteneriatele pe care le avem şi mai ales dacă ne referim la pregătirea viitorilor profesori pentru munca de dascăli", a subliniat şeful ISJ. Între cei care au completat "galeria" de oficialităţi prezente la Ovidius îi mai amintim şi pe viceprimarul Decebal Făgădău, dar şi consilierul local Răducu Popescu.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218