REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

UNPR a trimis "de capul lui" nominalizarea lui Boiagian pentru Inspectoratul în Construcţii

UNPR a trimis "de capul lui" nominalizarea lui Boiagian pentru Inspectoratul în Construcţii

Replica API 22 iulie 2011 | 00:00 372

Potrivit preşedintelui PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru,

Potrivit preşedintelui PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru,

Inspectoratul Judeţean în Construcţii (IJC) Constanţa va avea de luni, 25 iulie a.c., un nou director după ce detaşarea inspectorului Romeo Gavriliu a încetat. Marian Bucur, secretarul general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a declarat, pentru "Replica", faptul că urmează să desemneze un alt inspector din aparatul central, de la Bucureşti, care va asigura interimatul de la Constanţa. Reamintim faptul că pe 15 iunie a.c. i-a încetat contractul de management al lui Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, fiind înlocuit de superiori cu inspectorul Romeo Gavriliu. Menţionăm şi faptul că postul de director al IJC este râvnit de UNPR.

George Lipoveanu, preşedintele UNPR Constanţa, ne-a declarat că a transmis toate documentele necesare la Bucureşti şi aşteaptă răspunsul Elenei Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului în subordinea căruia funcţionează IJC. "Noi am trimis CV-ul domnului Harry Boiagian şi documentele necesare la Bucureşti şi aşteptăm decizia ministrului Udrea pentru că promovarea dânsului nu depinde numai de noi. Dacă dânsa consideră că suntem în regulă atunci ne vom duce la examen. Domnul Harry Boiagian este cel mai potrivit pentru acest post şi ar fi nepotrivit să meargă altcineva care nu are habar de construcţii. Sperăm ca dânsul să fie lozul câştigător pentru noi", a declarat, pentru "Replica", George Lipoveanu. Harry Boiagian este vicepreşedintele UNPR Constanţa şi a lucrat la Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa. De remarcat că la nivel judeţean nu există un protocol semnat între UNPR şi PDL referitor la deconcentrate. "Au existat discuţii cu reprezentanţii UNPR, punctuale, dar nu s-a stabilit o funcţie anume care ar reveni UNPR. În privinţa postului de la IJC, nu ne-au consultat, iar organizaţia PDL Constanţa nu şi-a dat acceptul pentru nici o nominalizare din partea UNPR. Dacă au transmis documente, au făcut-o de capul lor. Sunt însă liberi să o facă. Dacă este nevoie, bineînţeles că şi PDL poate avea mai multe nominalizări pentru acest post, nu doar una. Evident, pot exista recomandări, însă se dă examen. Ori, ministerul poate decide o detaşare temporară", a declarat, pentru "Replica", preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru. Acesta a adăugat că organizaţia nu a primit de la Bucureşti nici o solicitare în privinţa vreunei recomandări, de aceea nici nu a transmis vreuna.

Alexandra VASILE, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367