REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Unsprezece metode eficiente prin care poti tine gripa la distanta

Unsprezece metode eficiente prin care poti tine gripa la distanta

Replica API 24 ianuarie 2020 | 00:00 346

Temperaturile scazute si virusurile gripale iti pun sanatatea in pericol, iar daca vrei sa previi gripa fara sa iti faci un vaccin, trebuie sa stii ca exista o multime de metode la indemana, care te pot proteja de o banala raceala, dar chiar si de gripe serioase.

Fortificarea sistemului imunitar este secretul pentru o sanatate de fier, care nu poate fi perturbata de contactarea unui virus gripal sau de orice alta natura.

Pentru fortificarea sistemului imunitar poti folosi cu succes metodele de mai jos:

Consuma probiotice

Un tranzit intestinal sanatos inseamna un sistem imunitar puternic. Mai bine de 80% din sistemul imunitar este conectat la intestinele tale. Tesutul limfoid din intestine, asociat cu sistemul limfatic, apara corpul de virusuri si infectii. Probioticele au rolul de a intari imunitatea asa ca ar trebui sa maresti consumul de iaurt de casa, de kefir, de varza murata ori de alt tip de muraturi.

Consuma miere

Proprietatile medicinale ale mierii sunt cunoscute de cand lumea, aceasta fiind folosita pentru calitatile antibacteriene de sute de ani. Consuma cateva lingurite de miere pe zi si gatul tau va fi protejat de microbi.

Consuma usturoi

Usturoiul este un antibiotic natural asa ca va lupta impotriva gripei, pe care nu o va lasa sa se instaleze. Consuma, pe perioada sezonului rece, 1-2 catei de usturoi zilnic. Usturoiul poate fi consumat ca atare sau introdus in anumite preparate de sezon precum supele creme ori preparatele facute la cuptor.

Consuma mai multe fitochimicale

Fitochimicalele intaresc sistemul imunitar asa ca ar trebui sa le exploatezi la maximum pe perioada iernii. Acestea se regasesc in legumele si fructele verzi, rosii si galbene.

Consuma alimente bogate in proteine

Studiile realizate in ultimii ani au dovedit ca o dieta saraca in proteine slabeste sistemul imunitar. Asadar, asigura-te ca mananci alimente bogate in proteine precum oua, iaurt sau peste.

Citeste si

Cum să te ferești de răceală în sezonul rece

Mananca seminte

Semintele sunt bogate in vitamina E, vitamina care previne instalarea boilor aparatului respirator.

Practica sport

Exercitiile fizice iti fac inima sa bata intr-un ritm care creste abilitatea organismului de a ucide virusurile.

Odihneste-te

Lipsa de somn iti scade imunitatea asa ca ai face bine sa te odihnesti, pentru a lasa organismul sa lupte si sa nu permita virusurilor sa il atace.

Renunta la consumul de alcool

Alcoolul deshidrateaza organismul, il slabeste si il transforma in victima sigura pentru virusuri. Inlocuieste bauturile alcoolice cu sucuri de fructe pline de vitamine si cu ceaiuri de fructe ori din plante. Bauturile calde decongestioneaza caile respiratorii.

Foloseste dezinfectant

Mainile, tastatura, mouse-ul, biroul si orice suprafata din apropierea ta ar trebui dezinfectate in fiecare dimineata in perioada in care gripa ti-a afectat majoritatea colegilor de serviciu.

Spala-te pe maini si stranuta cu atentie

Cu cat iti speli mainile mai des, cu atat sansele sa contactezi un virus sunt mai mici. Atunci cand stranuti, nu ar trebui sa iti pui mana la gura, ci un servetel. Astfel, microbii nu raman pe mainile tale. De asemenea, trebuie sa iti speli mainile si dupa ce stranuti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920