REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Unui pacient i s-a REFUZAT internarea pentru că NU are COVID-19

Unui pacient i s-a REFUZAT internarea pentru că NU are COVID-19

Replica API 9 septembrie 2020 | 23:45 2432

În contextul pandemiei de coronavirus, în care au fost semnalate tot mai multe cazuri de infectare cu acest virus, unele dintre spitalele din judeţul Constanţa au fost transformate în unităţi COVID care preiau şi tratează pacienţii infectaţi ori pe ce-i suspecţi. Drept urmare, aceste spitale nu mai pot prelua şi alţi pacienţi non-Covid şi care prezintă alte tipuri de afecţiuni. Printre acestea se numără şi Spitalul Municipal din Medgidia, dar şi cel din Mangalia.

Întrebarea este ce se întâmplă cu aceşti pacienţi care au nevoie de internare şi care nu au posibilitatea de a se deplasa în alte oraşe pentru a se trata. Recent, un bărbat din Medgidia a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă nu a fost transportat la spital de către echipajul de pe Ambulanţă pentru că în Medgidia nu sunt acceptaţi decât pacienţii confirmaţi cu Covid.

Familia s-a revoltat

Bărbatul prezenta dureri de cap şi ameţeli, dar mai grav a fost faptul că nu putea merge pe propriile picioare, ci trebuia susţinut de cineva, astfel a sunat la 112. Soţia acestuia a declarat că deşi situaţia era gravă, pentru că ea a ajuns să îl hrănească şi să îl schimbe şi de haine, echipajul de pe ambulanţă i-a acordat primul ajutor acasă, fără a-l transporta pe bărbat la spital, motivaţia fiind că la Spitalul Municipal Medgidia sunt primiţi doar pacienţii infectaţi cu coronavirus. „Este foarte greu să ai grijă de un bolnav, acasă. Trebuie ţinut sub supraveghere, are nevoie de tratament, de o perfuzie. Ce facem? Unde trebuie să mergem şi noi cei care nu avem covid? În perioada asta nu se uită nimeni la noi, zacem acasă şi nu putem face nimic”, a mai adăugat soţia celui bolnav.

O soluţie ar fi Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean din Constanţa, care a rămas unitate medicală non-Covid, însă, potrivit informaţiilor noastre, echipajul medical de pe Ambulanţă decide dacă pacientul trebuie transportat la spital ori nu, iar dacă răspunsul este negativ, bolnavului nu-i rămâne decât varianta de a veni pe cont propriu la spital, în măsura în care îl mai ţin puterile.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spitalul nu este azil
1
0
Deciziile nu sunt luate de oameni cu judecata limpede,ci preponderent de imbecili pusi politic la conducerea istitutiilor,a spitalelor si asa mai departe.Nefiind buni de nimic indivizii si individele dau dispozitii pe baza unor sfaturi ale medicilor da rintelese prot,cum altfel caci au mintile neslefutie de educatie si cultura. Da,sanatatea romanilor este in pericol din cauza ca medicii,asistentele,sunt batjocoriti si folositi ca obiecte single use,se tine cont numai de orgoliile de sefi cretini.Se moara in draci,va fi si mai rau si cine e de vina? Sefimea dilie? NU,romanii ca nu poarta masca
5
1
ne rezervam dreptul de a ne selecta clientela
3
1
Cate locuri are spitalul din Medgidia si cate cel din Mangalia si cati internati Covid au,de curiozitate. Ce face personalul medical si cel auxiliar, sta si asteapta sa le mai bata la usa unul cu simptome Covid?E bine asa, numai ca salariile din sanatate nu sunt in asteptare, iar pentru unii chiar nejustificate.Spitale goale care genereaza cheltuieli si bolnavi plimbati pe la usi sfinte cu boli netratate la timp.
1
1
Stire falsa de obicei il transfera la judetean cta sau la cernavoda daca era in starea asta minciuni electorale sau voia sa fie la 2 m de casa si a refuzat transferul la alt spital
7
2
BA, PRESA! Cum adica o solutie e sa te duci in alta parte? Legislatie nu stiti? Spitalul a gresit si obligatoriu acolo il interneaza!
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367