REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Unul din hoții care au terorizat Constanța, prins după aproape un an!

Unul din hoții care au terorizat Constanța, prins după aproape un an!

Replica API 29 octombrie 2016 | 00:00 244

Condamnat

Condamnat

Amiș Erhan este o mai veche cunoștință a oamenilor legii, având mai multe condamnări, inclusiv pentur furt. Însă, după ce era eliberat condiționat se reapuca de treabă și astfel numele lui apare și în dosarul de furturi de aur și alte bunuri din locuințe, fiind vorba despre urmărirea cu focuri de arme din Constanța, din septembrie 2014. La finele anului 2015, acesta a fost condamnat, însă era de negăsit. Acum a ajuns după gratii.

Mai exact, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, la data de 27.10.2016, l-au depistat pe Amiș Erhan, în vârstă de 30 de ani, din Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 8 ani închisoare pentru furt calificat, după ce a fost contopită cu altele mai vechi. Bărbatul în cauză fost escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă. De menționat este și faptul că el are condamnări și din anul 2007. Apoi, în 2014 el făcea parte dintr-un un grup de hoţi de locuinţe, având loc 28 de percheziţii şi audiate 30 de persoane (septembrie 2014).

A fost implicat și în urmărirea cu focuri de armă de la malul mării. Primele focuri de armă s-au auzit pe strada Baba Novac, în zona locuinţelor pentru tineri. Două autoturisme de teren goneau după un Audi cu numere de Bacău, BC 12 WOW, formând, la un moment dat, un baraj. Autoturismul urmărit a spart barajul, nu a dat importanţă somaţiilor, astfel trecându-se la urmărirea lui. Mai exact, poliţiştii din Constanţa, în baza unor informaţii, au dat de urma unor hoţi din locuinţe, desfăşurând acţiuni pentru prinderea lor în flagrant. Cursa a continuat pe strada Soveja, dinspre Institutul de Marină către Tomis III şi, ajungând la sensul giratoriu din zona Eden, din pricina traficului aglomerat, fugarii au încetinit.

Aici, oamenii legii au efectuat câteva focuri de armă în plan vertical, după care, total legal, au tras şase focuri de armă către autoturism. Şoferul din Audi a tras de volan şi a lovit alte două autoturisme, între care un taximetru. Mascaţii au reuşit s-o reţină pe femeia din maşina urmărită, cei trei bărbaţi luându-şi tălpăşiţa. Mai exact, cei patru indivizi, trei bărbaţi şi o femeie, sunt autorii mai multor furturi din locuinţe, ei intrând în posesia unor cantităţi mari de aur, fiind vorba de bijuterii şi monede. Furau atât din municipiul Constanţa, cât şi din judeţ, comercializând prada în municipiu, în general la casele de amanet. În autoturismul "ciuruit" au fost găsite mai multe obiecte din aur, ascunse în scutece pentru bebeluşi. Femeia de 27 de ani, Elena D., a fost atunci reţinută şi apoi arestată. Însă, oamenii legii au continuat cercetările, astfel ajungându-se la percheziţiile de amploare, acţionându-se inclusiv pe strada Dionisie cel Mic şi Cerbului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218