REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Unul din hoţii de benzină prinşi în flagrant la Petromidia este vicepreşedintele OTPDL Năvodari

Unul din hoţii de benzină prinşi în flagrant la Petromidia este vicepreşedintele OTPDL Năvodari

Replica API 21 septembrie 2012 | 00:00 932

EXCLUSIVITATE: Recidivişti şi oameni de afaceri, membri ai grupării

EXCLUSIVITATE: Recidivişti şi oameni de afaceri, membri ai grupării

Ce legătură poate exista între câţiva hoţi recidivişti, oameni de afaceri şi un politician? Surprinzător sau nu, toţi sunt membrii grupării de hoţi de benzină din conductele Petromidia, destructurată zilele trecute de Poliţia Port. Patru din cei nouă indivizi suspectaţi de poliţişti că au furat, în perioada iulie- septembrie a.c., 71.000 de litri de benzină, în valoare de peste 600.000 lei, au fost arestaţi ieri de către Judecătoria Constanţa, ceilalţi cinci fiind cercetaţi în stare de libertate, unii cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile. Astfel, Dumitru Ciobanu, de 39 de ani, Mihai Guzu, de 38 de ani, Raymondo Mihai Mocanu, de 42 de ani, toţi din Năvodari şi Sorin Penciu, de 35 de ani, se află în prezent în arestul IPJ Constanţa, în timp ce Vicenţiu Vasile Cişmileanu, de 26 de ani, Ion Cocoş, de 58 de ani, Ion Hali, de 61 de ani, Emilian Lăduncă, de 43 de ani, toţi din Năvodari şi Gabriel Nedea, de 44 de ani, din Constanţa, au rămas, deocamdată, în libertate.

Cea mai şocantă prezenţă de pe lista hoţilor de benzină este cea a tânărului Vicenţiu Cişmileanu, care este unul din vicepreşedinţii Organizaţiei de Tineret a PDL Năvodari. Ales pe această funcţie în luna martie a acestui an, Cişmileanu este unul din cei patru hoţi prinşi în flagrant în noaptea de 18 spre 19 septembrie a.c., în timp ce înţepau o conductă Petromidia, din care apucaseră să fure 250 de litri de benzină. Născut pe 15 noiembrie 1985 în Constanţa, liderul OTPDL Năvodari părea un june afacerist de succes. De circa un an de zile, s-a asociat cu Monica Claudia Mândru în SC Genco City SRL, prin intermediul căreia deţine o cafenea în Năvodari, şi tot de atunci a investit şi în câteva sere de legume. Împătimit al cluburilor de fiţe din Mamaia, Vicenţiu Cişmileanu şi-a făcut timp să spargă şi conductele Petromidia, foarte probabil de aici obţinând şi banii pe care i-a investit în afaceri, dar şi în distracţiile sale nocturne. Tânărul Cişmileanu nu este singurul om de afaceri din gruparea hoţilor de benzină. Printre complicii săi se află şi Emilian Lădunca, un năvodărean nsăcut pe 30 octombrioe 1968, care a deţinut, până în 2010, o firmă care se ocupa cu fabricarea bijuteriilor, SC Goldemy SRL. De asemenea, unul din cei patru arestaţi preventiv, năvodăreanul Raymondo Mocanu, a fost, tot până în 2010, patronul Mocanu Raymondo- Romi (Mercuryelen) Asociaţie Familială. La fel de interesant de reţinut este şi faptul că doi din cei arestaţi, respectiv năvodărenii Dumitru Ciobanu şi Mihai Guzu, sunt hoţi profesionişti de benzină. În decembrie 2005, aceştia au fost prinşi în flagrant în timp ce furau, tot dintr-o conductă Petromidia, nu mai puţin de 4.000 de litri de benzină. Ulterior, Ciobanu şi Guzu au fost trimişi şi în judecată pentru furt calificat, dar procesul pare a dura la nesfârşit. Până la condamnarea din primul dosar, din plictiseală, probabil, cei doi s-au gândit să mai înţepe de câteva ori conductele Petromidia, pentru a fi siguri că nu vor păţi ruşinea de a primi închisoare cu suspendare.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102