REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Unul dintre bărbații cu arsuri grave după incendiul de la fabrica din Prahova va fi transferat în Belgia

Unul dintre bărbații cu arsuri grave după incendiul de la fabrica din Prahova va fi transferat în Belgia

Replica API 2 martie 2021 | 00:00 802

Cei doi bărbați care au suferit arsuri grave după incendiul de la fabrica de produse din țiței din localitatea Inotești, Prahova, vor fi transferați la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Bruxelles, respectiv Spitalul AKH Viena. Ministerul Sănătății spune că transferul se va face imediat ce va fi posibil.

ACTUALIZARE ora 11:15 "Ministerul Sănătății a fost informat, cu privire la situația pacienților cu arsuri suferite în incendiul din data de 1 martie a.c. din localitatea Inotești, județul Prahova, că s-a obținut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate.

Menționăm că, așa cum Ministerul Sănătății a anunțat anterior, pentru unul dintre pacienți, Departamenul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DSU - MAI) a obținut accept de transfer la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Transferul se va face imediat ce va fi posibil și este realizat, conform legii, de către DSU - MAI", arată un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Anterior, Ministerul a precizat că în cazul unuia dintre pacienți a fost dat acceptul pentru transferul în Belgia.

"Conducerea Ministerului Sănătății a fost informată în această dimineață de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății că au fost primite rapoartele medicale ale celor doi pacienți cu arsuri, suferite în incendiul din localitatea Inotești, județul Prahova.

Rapoartele au fost transmise de către Spitalul Judetean Ploiești, completate de comisia de specialitate constituită la nivelul spitalului în baza Ordinului Ministrului Sănătații 2063/2020 în vederea transferului în străinătate.

Conform informațiilor transmise, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB și III pe 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB și III pe 70% din suprafața corporală. Ambii pacienți au arsuri ale căilor aeriene superioare.

Documentele au fost transmise și Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea identificării unor locuri în centre de mari arși din Europa și a efectuarii unor transferuri, conform OMS 2063/2020.

Conform ultimelor informații primite de la COSU, pentru unul dintre pacienții arși, DSU a obținut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Se așteaptă un răspuns și de la AKH Viena pentru al doilea pacient", arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

Incendiul care a izbucnit luni seara la o hală a unei fabrici de produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, sat Inoteşti, a fost provocat cel mai probabil de folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Cei doi pacienți sunt doi bărbaţi, unul în vârstă de 53 de ani, celălalt de 59 de ani.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Ploiești spune că în unitatea sanitară e un medic plastician, dar că spitalul nu are capacitatea de a-i îngriji, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614