REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Unul dintre criminalii care a ÎNGROZIT Constanţa nu mai suportă viaţa între patru pereţi

Unul dintre criminalii care a ÎNGROZIT Constanţa nu mai suportă viaţa între patru pereţi

Replica API 18 iulie 2019 | 15:06 7235

Ucigaş în serie

Ucigaş în serie

Vă mai aduceţi aminte de Remus Ştefan Chiper, criminalul în serie, condamnat de magistraţii constănţeni la detenţie pe viaţă în urmă cu 13 ani? Sătul să ducă o viaţă între patru pereţi în Penitenciarul Slobozia, criminalul formulează cereri peste cereri pentru a i se schimba regimul juridic, de la regimul închis, la cel semideschis, pe motiv că vrea să fie aproape de familie. Conducerea penitenciarului, dar şi magistraţii sunt precauţi şi-l vor pe individ închis, în continuare, în regim de maximă siguranță.

În anul 2000, Remus Ştefan Chiper, la acea dată în vârstă de 30 de ani, s-a asociat cu un prieten în vederea construirii unui hotel la Costineşti. Înţelegerea era ca terenul să fie pus la dispoziţie de asociatul său, iar Chiper să aducă banii necesari investiţiei. În încercarea de a susţine acest proiect, Chiper s-a împrumutat de la mai multe persoane, ba chiar a vândut terenurile al căror proprietar era. Epuizând toate resursele, Chiper a început să caute persoane care vindeau maşini de lux, cu gândul de a-i ucide, pentru a le fura autoturismele şi pentru a le vinde, ulterior. După ce îi ademenea pe vânzători în apartamentul său sub pretextul că ar fi uitat acasă banii pentru achiziţionarea maşinii, Chiper îi ucidea. Primul care i-a căzut victimă a fost Pătru Neagu. Cea de-a doua victimă a fost Claudiu Bărbulescu, pe care l-a otrăvit cu furadan şi l-a aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră. După câteva luni, Chiper l-a omorât şi pe Arun Omer, în vârstă de 26 de ani. Până să reuşească să vândă autoturismul lui Omer, rudele celui ucis l-au văzut în trafic pe Chiper şi l-au reclamat la Poliţie. Potrivit procurorilor, după ce erau ucise, victimele erau înfăşurate în folii de celofan, băgate în saci de rafie şi ascunse sub patul din dormitor. În timpul nopţii, Chiper transporta cadavrele până în apropiere de Agigea, unde, după ce le agăţa câte un sac de pietriş, le arunca în Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Chiper a fost condamnat la închisoare pe viaţă, ispăşindu-şi pedeapsa la Penitenciarul Slobozia, fiind încadrat la regimul închis. 13 ani a stat închis între patru pereţi, fără să vadă lumina zilei. Sătul de o astfel de viaţă, ciminalul cere să-i fie schimbat regimul. Fiind audiat pe 1 aprilie a.c. de judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Slobozia, deţinutul a declarat că nu este de acord cu regimul închis de executare deoarece a executat 11 ani din pedeapsă în regim de maximă siguranță, 2 ani în regim închis și dorește să execute pedeapsa în regim semideschis. Vrea să fie mai aproape de familia sa și să fie scos la muncă. Instanţa însă, la fel ca şi comisia peniteniciarului, consideră că nu a avut o conduită care să justifice schimbarea regimului de executare a pedepsei în cel inferior. Totodată, instanţa a avut în vedere întregul comportament al acestuia pe toată perioada, a faptei comise, precum și a modului de săvârșire a infracțiunii. Aşa că, cererea i-a fost respinsă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jupuit de viu fără ca să moară și pus pe răni sare,un nemernic care dacă va fi lăsat în libertate vreodată va face aceleași nelegiuiri.Sufletul îi este osândit căci la judecată Dumnezeu îi va cere socoteală,numai el știe câți oameni a omorât.
0
0
Da ,trebuie redus la tacere totala asa mai poti alina durerea familiilor
3
0
Moarte pentru moarte. Asta este dreptate.
3
0
Sunt destul de constienta ca acest om a gresit , dar sa nu judecam noi oamenii! Dumnezeu ne va judeca pe fiecare dintre noi dupa fapte ! Mai exista si lucrul cel rau care intuneca mintile oamenilor!
1
4
Pe viiata inseamna 20 25 ani nu? Posibil sa iasa candva pentru ca nu a avut conditii ..Dumnezeu poate face un bine si il ia la el
5
3
Regim de maxima siguranta pe viata
8
2
La care familie, ca nevasta-sa a bagat divort de el inca de cand a fost arestat. Astea sunt figuri. Lasa sa mai stea vreo 30 de ani.
16
2
... dat pe mana familiei victimei pt a fi omorat!!!
14
2
acolo zici asa, alesii nostri din parlament, deci sunt ai vostri, voi i-ati ales, de ce i-ati ales? voi ii alegeti si tot voi va plangeti de ei, de ce nu cascati ochii cand alegeti? nu aveti dreptul de a va plange acum
5
2
sa i dam drumul sa mai zburde si el prin curte, sa se mai antreneze la sala, sa mai dea cu o bila etc!
7
6
...cel mai simplu la sapun...
8
1
Asta trebuie batut cu biciul in fiecare zi....suplimentar !
17
1
Regim inchis si bataie de 3 ori pe zi , cum sa omori oameni care nu ti-au facut nici un rau , ba mai mult...nici nu-i cunosti ! Daca vrea sa scape de carcera sa faca bine si sa se spanzure , o sa fie bine pentru toti.
26
2
Ar fi atat de corect ca cei ce ucid in mod voit o alta persoana la randul lor sa le se preleveze organele si astfel sa dea drept la viata altora. Ca sa ma fac inteles ai omorat un om esti dus intr-o unitate spitaliceasca ti se preleveaza toate organele folositoare care vor fi transplantate celor care au nevoie. Nu e mai corect asa decat sa fim obligati sa platim pentru hrana si ingrijirea acestor animale
38
1
Iese de acolo...mai omoara cativa... intra inapoi si face tot ce vrea...
32
2
asta trebuie sa stea pe viata in regim inchis
25
2
un om care avea de toate, familie, terenuri, se bagase sa construiasca si un hotel, si.......... si ce l-a apucat? si omul asta parca era inginer, chiar nu a gandit ce face? de prea mult bine a inceput sa faca si altceva
15
2
sa intre si Strutinsky el ne a bagat pe toti in rahat cu ingineriile lui
10
5
Si famiglia mazare nu suporta detentia.Criminalii si hotii sa stea acolo unde le este locul,la pirnaie.Viata lunga in pirnaie mazare!Bucura-te de beton,dupa ce ne-ai taiat copacii,lacomule.
19
2
Impuscati-l,pe motiv ca a vrut sa evadeze.
16
2
Pentru ce se mai cheltuiesc bani
14
2
Ce spune asta ca timp de 13 ani nu a vazut lumina,ma baiatule tu ar trebui sa stai inchis trei vieti fara sa vezi lumina zilei.
26
1
Asta merita pe scaunul electric, nu in regim semideschis.
21
2
Puti sa ii lasati o funie macar in celula. Ar scapa umanitatea de un criminal si nu ar plange nimeni.
19
3
Singurul mod de a se reabilita in ochii lumii e sa accepte sa fie incuiat in Parlament cu alesii nostri si sa faca ce stie el mai bine
21
2
Si securistii care au torturat ani de zile zeci de mii de oameni prin lagarele de exterminare comuniste sunt bine mersi in functii iau pensii de 37000 de eli pe luna si sar la beregata cu succes daca aduci in discutie macar impozitarea specialei!
12
4
DSaracul criminal.Saracul hot mazare,cu famiglia lui de hoti.Cum nu suporta ei pirnaia,dar noi trebuie sa suportam crimele si hotiile lor. Sa muriti in pirnaie!
20
3
Dupa fapta pe care a comis-o , mai are dreptul sa traiasca ? Faceti un exercitiu de imaginatie si puneti-va in locul celor care sunt parintii victimelor.
51
1
Asta trebuia taiat tot cu lama, si dat cu sare, dupa bagat in cazan cu apa clocotita, iar in final executat cu o lopata dupa ceafa
67
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920