REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Unul dintre membrii grupării de tâlhari de la Mangalia, din nou în atenţia judecătorilor

Unul dintre membrii grupării de tâlhari de la Mangalia, din nou în atenţia judecătorilor

Replica API 8 octombrie 2014 | 23:38 347

A călcat pe bec?

A călcat pe bec?

Mai mulţi minori, parte dintr-o gaşcă de tâlhari, au ajuns în atenţia oamenilor legii după ce au jefuit mai mulţi copii. Au fost condamnaţi însă au depus apel. Între timp, unii dintre ei au retras contestaţiile, pe când altora le-au fost respinse. Numai că, tocmai cel care scăpase cel mai ieftin se pare că a făcut-o lată, ajungând iar în atenţia judecătorilor, termenul fiind stabilit pentru data de 14 octombrie anul curent, la Judecătoria Mangalia.

Urmăriri în noapte, ameninţări cu cuţite şi lovituri - erau tehnicile unor minori, parte dintr-o grupare de tâlhari, care acţionau pe străzile din Mangalia. Au tâlhărit alţi minori încă din anul 2012, oamenii legii fiind pe urmele lor. La începutul lui 2014, Ali Gean, Iaşar Emrah, Istrate Florin şi Suliman Selciuc au fost prinşi. În martie 2014, judecătorii au decis ca unii să fie internaţi în centre educative pe o perioadă de trei ani, fiind vorba de Iaşar Emrah, Ali Gean şi Istrate Florin, pe când ultimul s-a ales cu măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii. În iunie a fost înregistrat apelul la Curtea de Apel Constanţa însă, pe 2 octombrie, Emrah şi Gean au retras contestaţiile, celorlalţi doi fiindu-le respinse. Decizia a fost definitivă. Numai că, la scurt timp, pe 6 octombrie, Suliman Selciuc a ajuns iar în atenţia magistraţilor. Termenul este fixat pentru 14 octombrie, obiectul fiind modificări la măsuri educative neprivative.

Ce spune legea

Potrivit art. 513-517 NCPP, este vorba de prelungirea măsurii educative neprivative de libertate în cazul în care minorul nu respectă, cu rea-credinţă, condiţiile de executare şi obligaţiile impuse se dispune de instanţa care a pronunţat această măsură sau înlocuirea măsurii luate iniţial cu o altă măsură educativă neprivativă de libertate mai severă ori înlocuirea măsurii luate iniţial cu o măsură educativă privativă de libertate pentru vreuna dintre cauzele prevăzute la art. 123 din Codul penal se dispune de instanţa care a pronunţat această măsură.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614