REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Unul dintre miniştrii din Cabinetul Orban, vizat de un dosar DNA

Unul dintre miniştrii din Cabinetul Orban, vizat de un dosar DNA

Replica API 2 iulie 2020 | 00:00 1586

Guvernul Orban confirmă, într-un răspuns pentru un deputat, că ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, este vizat de un dosar penal deschis la DNA ca urmare a unei sesizări depuse în luna mai.

Într-un răspuns la o înterebare a deputatului PSD Ioan Dîrzu, Guvernul comunică informaţiile furnizate de Ministerul Public cu privire la eventuale abuzuri şi ilegalităţi comise în gestionarea de către fundaţiile pentru tineret a fostului patrimoniu al UTC.

Pe listă se află şi dosarul dr. 214/P/2020, înregistrat la 21 mai 2020, în urma unei sesizări formulate de Federaţia Tinerilor din Constanţa împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, "pentru că prin neadoptarea regulamentului de aplicare a Legii nr. 146/2002 a rezultat constituirea nelegală a conducerii P.T.M.B. pentru a menţine relaţia de asociere cu S.C. Tin Management Grup S.A. şi S.C. Tisera Construct S.R.L., prin care fondurile F.T.M.B. se scurg către familia...".

Deputatul PSD Andrei Pop a propus, în urmă cu o lună, printr-o iniţiativă legislativă, desfiinţarea fundaţiilor pentru tineret cu preluarea patrimoniului de către stat şi autorităţile judeţene, ca urmare a administrării defectuoase a acestuia.

Patrimoniul fundaţiilor pentru tineret se constituie din bunurile care au aparţinut fostelor organizaţii ale tineretului comunist din judeţe şi a municipiului Bucureşti, precum şi din donaţii, legate şi alte surse provenite în condiţiile legii.

În momentul de faţă există 25 de fundaţii judeţene pentru tineret, dintre care numai 10 sunt active, iar rolul pentru care au fost înfiinţate este de a instrui, educa şi forma tinerii în spiritul tradiţiilor umaniste şi al valorilor democraţiei.

"Scopul fundaţiilor judeţene pentru tineret, cele care au preluat patrimoniul Uniunii Tineretului Comunist, este administrarea patrimoniului propriu în folosul tuturor tinerilor şi al organizaţiilor de tineret, cu excepţia organizaţiilor ce aparţin partidelor şi formaţiunilor politice. Patrimoniul fundaţiilor judeţene pentru tineret este valorificat nu în interesul tinerilor, ci în interesul unor 'băieţi deştepţi' care au pus mâna pe acesta pe parcursul tranziţiei şi care îşi urmăresc mai degrabă interesele personale, decât cele pentru care aceste fundaţii au fost constituite", a afirmat Pop, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102