REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Unul dintre protagoniştii scandalului cu furci şi pietre de la Mihai Viteazu este minor

Unul dintre protagoniştii scandalului cu furci şi pietre de la Mihai Viteazu este minor

Replica API 12 martie 2014 | 00:00 259

După gratii şi arestaţi la domiciliu

După gratii şi arestaţi la domiciliu

Protagoniştii scandalului de la Mihai Viteazu, când poliţiştii au fost atacaţi cu furci şi pietre s-au prezentat în faţa magistraţilor pe baza mandatului de aducere, iar la data de 10 martie, Judecătoria Constanţa a emis pe numele lor fie mandat de arestare preventivă, fie de arest la domiciliu sau control judiciar în cazul unei minore.

Dumitru Lefter şi Constantin Larion vor sta 30 de zile după gratii, în timp ce Doiniţa Georgiana Lefter este arestată la domiciliu, iar Florentina Larion este pusă sub control judiciar. Pe lângă celelalte obligaţii, precum să nu depăşească limita teritorială a comunei Mihai Viteazu, Florentina, în vârstă de 17 ani, nu are voie nici să pătrundă în unităţi comerciale în care se consumă băuturi alcoolice sau să comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu persoana vătămată Chiţu Adrian, cu membrii familiei acestuia şi nici cu martorul Canta Viorel Florin, să nu participe la manifestări şi nici să poarte arme. Decizia nu este finală, ea putând fi atacată în termen de 48 de ore. Reamintim că totul a pornit în seara de joi, în jurul orelor 21.00, când poliţiştii au fost sesizaţi prin 112, de către o femeie, că a fost bătută de fiul ei. Aceasta a menţionat că aceeaşi soartă a avut-o şi soţul ei, respectiv tatăl agresorului. Poliţiştii au ajuns la faţa locului, numai că, surpriză!, au avut parte de o întâmpinare pe cinste. Tânărul agresor a ieşit din curte, mergând tărăgănat, ţinând în mână o furcă, pe care o flutura în faţa oamenilor legii. Au fost chemate întăriri, după care s-a dus o luptă acerbă pentru imobilizarea recalcitrantului. Au fost trase focuri de armă, după care tânărul a fost pus la pământ, iar când i se puneau cătuşele, s-a dezlănţuit o ploaie de pietre. Sora agresorului, alături de alţi doi prieteni, s-au înarmat cu pietroaie, pe care au început să le arunce către locul unde se aflau poliţiştii. Un om al legii a fost rănit, iar maşina s-a ales cu avarii. Menţionăm că familia este cunoscută în localitate ca având probleme, mereu fiind implicată în scandaluri. De asemenea, toţi membrii sunt prietenii lui Bachus.

Ce acuzaţii li se aduc inculpaţilor

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Dumitru Lefter este cercetat sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de violenţă în familie, lovire sau alte violenţe şi trei infracţiuni de ultraj, Doiniţa Georgiana Lefter pentru săvârşirea a trei infracţiuni de ultraj, Constantin Larion este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar Florentina Larion este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi a trei infracţiuni de ultraj. "În fapt, s-a reţinut că în seara de 6.03.2014, în jurul orei 21.00, serviciul 112 a fost sesizat de către persoana vătămată L.E, din comuna Mihai Viteazu, cu privire la faptul că atât aceasta, cât şi persoana vătămată L.I, au fost loviţi cu pumnii şi picioarele de către inculpatul L.D, în imobilul în care aceştia locuiesc. Trei agenţi de poliţie au dat curs apelului 112 şi, odată ajunşi la faţa locului, aceştia au fost agresaţi fizic de către inculpaţii L.D, L.D.G şi L.F. Totodată, s-a reţinut că inculpaţii L.D.G şi L.F au aruncat cu pietre în autospeciala Poliţiei căreia i-au produs avarii şi i-au spart geamurile, cauzând un prejudiciu de 1.700 de lei iar inculpaţii L.D şi L.C au agresat fizic persoana vătămată C.A, sosită anterior la faţa locului pentru a acorda ajutor organelor de poliţie.", au spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218