REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Unul dintre TÂLHARII care au legat PAZNICII la VALU a fost PRINS BEAT la volan

Unul dintre TÂLHARII care au legat PAZNICII la VALU a fost PRINS BEAT la volan

Replica API 21 iulie 2021 | 19:00 4106

Ion Maltezu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta este acuzat că, având o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-a urcat la volanul maşinii personale şi a intrat într-un cap de pod, la data de 10.07.2020. Bărbatul nu este la primul contact cu legea, el fiind implicat în dosarul paznicilor legați și bătuți la o fermă din Valu lui Traian, unde a fost condamnat la 5 ani de închisoare, la data sentinței în acest dosar, aflându-se în arest. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au hotărât condamnarea lui Ion Maltezu la 1 an de închisoare cu suspendare, însă, având în vedere că inculpatul avea deja o condamnare, au contopit pedepsele, urmând ca Ion Maltezu să execute 5 ani și 4 luni de închisoare. Sentința a fost comunicată pe 15 iulie și nu este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Conform declarațiilor inculpatului, acesta s-a urcat la volanul autoturismului după ce consumase 150 de ml de whisky la o pomană, la un văr de-al său din Valu lui Traian. După ce a ieșit din localitatea Valu lui Traian, a mai parcurs în jur de 10-15 km, după care a pierdut controlul volanului, ajungând pe marginea drumului, apoi în afara carosabilului, unde a lovit un cap de pod. În urma impactului autoturismul s-a răsturnat și s-a rostogolit o dată, după care a revenit în poziția în care a fost găsit de organele de poliție. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,41 alcool pur în aerul expirat. Instanța a constatat că fapta dedusă judecății este concurentă cu infracțiunea pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani închisoare. Judecătoria Constanța va dispune contopirea pedeapsa stabilită prin prezenta, de 1 an închisoare, cu pedeapsa sus-menționată și va aplica inculpatului pedeapsa închisorii de 5 ani și 4 luni (5 ani, sporit cu 4 luni). Pedeapsa se va executa în regim de detenție.

Ion Maltezu dat în urmărire internațională

Vă reamintim că în noaptea de 2 spre 3 octombrie 2018, în jurul orei 2:30, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 41 de ani, toți din municipiul Constanța, ar fi pătruns, prin forțarea ușii de acces, în interiorul unei ferme de la marginea localității Valu lui Traian unde, după exercitare unor acte de violență asupra a două persoane, ar fi sustras o bovină, mai multe caprine, un laptop și mai multe telefoane mobile, creând un prejudiciu de 15.000 de lei. Totodată, în urma perchezițiilor, polițiștii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța, au identificat un DVR, două generatoare electrice, mai multe telefoane mobile, laptopuri, tablete, scule electrice, două baionete, două foarfece tip gură de lup, 25 de cartușe (model 7,62 mm), alte obiecte contondente, precum și 37.450 de euro și 2300 de lei, bunuri susceptibile a fi fost obținute prin comiterea unor alte fapte cu violență (tâlhării). Trei dintre suspecți, Lucian Radu, Laurenţiu Stoian şi Cosmin Eduard Stoean, au fost depistați în timpul perchezițiilor și conduși la audieri, după care reținuți și apoi arestați preventiv. Ion Maltezu a fost propus spre arestare preventivă în lipsă, dat în urmărire internațională, după care a fost depistat.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367