REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Urbaniştii se întrunesc în comisie! Iată cine mai vrea să construiască

Urbaniştii se întrunesc în comisie! Iată cine mai vrea să construiască

Replica API 3 februarie 2017 | 08:52 474

Comisia tehnică de urbanismși amenajarea teritoriului se va întruni pe data de 6 februarie, pentru a discuta mai multe solicitări pentru a aviza Planuri Urbanistice Zonale. Urbaniștii trebuie să analizeze 11 solicitări de construire în orașul Constanța. Printre zonele cele mai cunoscute se afă zona peninsulară, cea de coastă a Mării Negre, zona Baba Novacși bulevardul Mamaia.

Printre cei care aşteaptă o decizie a acestei comisii se numără şi familia Decebal şi Maria Tapangea. Aceștia cer un PUZ pentru mai multe blocuri cu demisol, parter şi şase etaje, în condiţiile în care regimul maxim de înălţime în zonă este de P+4E. Suprafaţa zonei studiate este de 24.113 mp şi este limitată de Bd. Alexandru Lăpuşneanu, Bd. Tomis, Aleea Cameliei şi Str.Pictor Ştefan Luchian. Însă familia Tapangea doreşte să construiască pe strada Pictor Tonitza, pe mai multe loturi alăturate, nu unul, ci cinci blocuri cu şase etaje (26 metri înălţime), cu funcţiunea de locuinţe colective, comerţ, servicii, birouri, spaţii verzi, circulaţii carosabile şi pietonale. Un al investitor, pe nume Tudose Bogdan-Mugurel vrea să-și existindăși supraetajeze un imobil situat pe bulevardul Mamaia în zona Universității Ovidius. Noua construcție va avea un regim de înălțime P+2E. Un alt plan urbanistic zonal ce așteaptă avizare este cel pentru un PUZ în zona delimitată de strada Miron Costin, Bulevardul Mamaia, strada Mihai viteazuși strada Tudor Vladimirescu. Toți aceștia așteaptă decizia Comsiei tehnice de urbanism. De asemenea, aceeaşi comisie poate face recomandări cu privire la zonele verzi ce trebuie amenajate pe terenul respectiv, parcări, circulaţii pietonale.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bloc, langa bloc, langa bloc. asta e dezvoltarea orasului. spatiu verde in ghiveci, loc de joaca in fata calculatorului, plimbare in mall...
1
0
Tapangea nu e machidon. Nu mai spune prostii!
0
0
Mafia machedoneasca construieste haotic in tot orasul de 20 ani cotizand cloacei Mazare de la primarie. Tapangea au impanzit Lapusneanu cu blocuri facute la plezneala de calitate foarte proasta dar pe care le vand la preturi exorbitante cam cata spaga a luat Fagadau pt aceste ilegalitati?
1
0
daca Ciordache da startul la furat fara frica si rusine, fatalau de ce sa nu dea startul la noi tunuri imobiliare ??? oricum numai de prostii se tine, nu face nimic decent si necesar
2
0
Sa faca MALL !!!
1
1
de ce sa aprobi Pplus6 cind in zona e Pplus4?sa fie bine ca sa nu fie rau
3
1
Alexe stelian contruieste mansarde fara nici un act si da tepe imobiliare feriti va de el !
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369