REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Urmăriri ca-n filme, cu focuri de armă, pe drumurile din Constanţa

Urmăriri ca-n filme, cu focuri de armă, pe drumurile din Constanţa

Replica API 14 august 2014 | 00:00 158

Poliţiştii au reuşit să prindă un individ care a furat o maşină!

Poliţiştii au reuşit să prindă un individ care a furat o maşină!

Patrula mixtă de siguranţă publică, formată dintr-un poliţist din cadrul Postului Comunal de Poliţie Mihail Kogălniceanu şi un lucrător al Poliţiei Locale, în noaptea de 12 spre 13.08.2014, în timp ce executau un filtru rutier pe DJ222, la intrarea în comuna Mihail Kogălniceanu dinspre comuna Târguşor, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, conducătorul acestuia neconformându-se, sens în care s-a trecut la urmărirea autoturismului. De aici a urmat o urmărire ca-n filme: individul de la volan furase maşina.

Astfel, şoferul a fost urmărit de poliţişti pe DJ222, pe DN2A în comuna Mihail Kogălniceanu către comuna Crucea - satul Stupina. În toată perioada respectivă, conducătorul auto a obstrucţionat echipajul de poliţie în vederea efectuării manevrei de depăşire, mergând pe contrasens. Pentru oprirea autoturismului, poliţistul l-a somat pe cel în cauză să se conformeze indicaţiilor. Ca urmare a faptului că şoferul nu a oprit şi a manifestat un comportament care punea în pericol siguranţa traficului rutier, poliţistul a efectuat, regulamentar, în plan vertical, patru focuri de avertisment, fără a se înregistra victime omeneşti sau pagube materiale. Astfel, în afara satului Stupina conducătorul auto a virat brusc stânga, părăsind carosabilul, autoturismul rămânând blocat pe câmp, din care au coborât 3 persoane, care s-au sustras anchetei poliţiştilor. Fiind efectuate verificări a fost identificat proprietarul autoturismului, din comuna Mihail Kogălniceanu, care a afirmat că autoturismul îi fusese furat, din curte, cu puţin timp înainte, de către persoane necunoscute.

Un puşti de 21 de ani iniţia doi minori într-ale furtului

Continuând investigaţiile, în scurt timp, poliţiştii au identificat 3 persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv N. F. I., de 21 ani, P. I. G. şi B. A., ambii în vârstă de 14 ani, toţi din comuna Mihail Kogălniceanu. Din primele verificări a rezultat faptul că, cei trei, profitând de neglijenţa proprietarului, care a lăsat autoturismul parcat în curte, neasigurat şi cu cheile în contact l-au sustras, iar la ieşirea din comuna Mihail Kogălniceanu nu au oprit la semnalul regulamentar de oprire al oamenilor legii. "În cauză, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu au întocmit dosar penal, cei trei fiind cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, precum şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a poseda permis de conducere", au spus oamenii legii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614