REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

URMĂRIT în TRAFIC de polițiști, după ce NU a oprit la SEMNAL

URMĂRIT în TRAFIC de polițiști, după ce NU a oprit la SEMNAL

Replica API 5 martie 2021 | 15:11 1911

Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Constanța, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta a condus o mașină pe străzile din municipiu, fără a deține un permis de conducere și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, fugind de oamenii legii și lovind o mașina parcată regulamentar. După o cursă de câteva sute de metri, a fost oprit și s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

Cum s-a petrecut evenimentul

La data de 22 martie 2019, în jurul orei 23.20, agenții de poliție din cadrul IPJ Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un autoturism marca Volkswagen Tiguan, care la vederea echipajului de poliție a frânat brusc. Polițiștii s-au îndreptat către tânăr, dar acesta a efectuat manevra de întoarcere cu spatele acroșând un autoturism parcat regulamentar. După coliziune, bărbatul a demarat în trombă fără sa-i pese de pagubele aduse mașinii avariate, fiind urmărit de echipajul de poliție. După o cursă destul de scurtă de aproximativ 250 de metri, lucrătorii reușind să-l oprească. Organele de poliție au procedat la identificarea conducătorului autoturismului și au stabilit că se numește R.T., iar în urma verificării în baza națională au constatat că acesta nu poseda permis de conducere.

La vederea echipajului de poliție, tânărul s-a speriat

Fiind audiat în calitate de suspect, acesta a declarat că autoturismul nu-i în aparține, fiind în proprietatea prietenului aflat pe scaunul din dreapta, iar în seara depistării a condus din fața unui bloc până la magazin și înapoi, timp în care la văzul echipajelor de poliție s-a blocat, a întors mașina acroșând o altă parcată regulamentar și a încercat să fugă. Acesta a mai declarat și declarat că ,,imediat a venit după mine un echipaj de poliție care mi-a solicitat actele, iar eu am declarat că nu am permis de conducere.”

Fiind audiat în calitate de inculpat, acesta a precizat că recunoaște și regretă săvârșirea faptei.

Prietenul inculpatului nu știa că acesta nu deține permis de conducere

Fiind audiat în calitate de martor, prietenul acestuia a declarat că în seara zilei de 22.03.2019, în jurul orelor 23.20, se afla în autoturismul marca Volkswagen Tiguan pe locul din dreapta față, iar la volan se afla inculpatul. În timp ce se deplasau pe bulevard, când au observat echipajul de poliție, inculpatul ,,s-a speriat, a frânat brusc, a întors autoturismul, moment în care a acroșat un autoturism parcat și a demarat în trombă. Imediat am fost ajunși de un echipaj de poliție care ne-a făcut semnal de oprire. Menționez că eu îi spuneam să oprească dar nu mă asculta, era panicat.,, Martorul a mai declarat că inculpatul i-a spus că deține permis de conducere iar distanța pe care a parcurs-o inculpatul la volanul autoturismului a fost în jur de 400-500 de metri.

Ce a decis instanța

Instanța a avut în vedere faptul că inculpatul a recunoscut și a regretat fapta comisă, și că nu are antecedente penale. Astfel, instanța a decis condamnarea tânărului la 1 an și 3 luni pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis. În baza art. 83 alin. 1 C. pen., amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea, R.T, a fost obligat la plata sumei de 1.800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614