REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Urme în asfalt mai ceva ca la Hollywood, în Piaţa Griviţei!

Urme în asfalt mai ceva ca la Hollywood, în Piaţa Griviţei!

Replica API 12 septembrie 2018 | 00:02 422

Continuă lucrările de asfaltare în municipiul Constanţa! În cursul zilei de marţi, 11 septembrie a.c., trotuarele din zona Piaţa Griviţei din municipiul Constanţa au intrat într-un amplu proces de asfaltare şi modernizare. De asemenea, pe lângă acţiunea de turnare a asfaltului, muncitorii din cadrul Primăriei Constanţa prin SC Confort Urban SRL lucrează şi pentru montarea bordurilor.

(click pe imagini!)

În acest context, în timpul executării lucrărilor de asfaltare şi montare borduri în această zonă, disconfortul creat nu ar fi fost atât de mare dacă aceste lucrări erau semnalizate corespunzător, fiind afişate anunţuri cu privire la turnarea asfaltului. Spunem asta pentru că o parte dintre cei care au tranzitat centrul Constanţe, şi anume Piaţa Griviţei din municipiu, au avut neşansa de a călca direct pe asfaltul proaspăt turnat, lăsând urme mai ceva ca vedetele de la Hollywood. “Deci nu se poate aşa ceva. Pur şi simplu mi-a rămas adidasul în asfalt. Nu mi se pare normal să nu fie afişat nicăieri faptul că se lucrează. Am venit în grabă iar singurul lucru care ar fi putut să îmi dea de înţeles că se toarnă asfalt acum, aici, este acea maşină specială din capătul celălalt. Dacă ar fi asfaltat altcineva şi nu Primăria Constanţa, sigur era amendat că nu a semnalizat lucrarea într-un fel.”, a declarat o constănţeancă.

Mesajul “Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, prevăzut în regulamentul privind lucrările de asfaltare, lipseşte cu desăvârşire!

Pe de cealaltă parte, reprezentanţii Confort Urban au declarat că asfaltul a fost turnat în urmă cu 6 zile. Cu toate acestea reamintim că regulamentul prevede faptul că acţiunile de asfaltare sau modernizare efectuate pe domeniul public trebuie să aibă însoţite pe lângă semnalizare, şi mesajul “Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”. Precizăm că acesta nu există în Piaţa Griviţei, în momentul lucrării.

Mai exact, potrivit REGULAMENTULUI privind Normele pentru lucrările tehnico - edilitare care se execută pe domeniul public și/sau privat al Municipiului Constanţa, art 13, alin. 3, prevede obligativitatea mesajului “Ne cerem scuze pentru disconfortul creat” şi spune clar că încălcarea acestei norme este sancţionată aspru.

Aşadar, conform Regulamentului, nerespectarea obligației privind împrejmuirea și protejarea zonei de inervenție (groapa și zona adiancentă acesteia pentru desfășurarea lucrărilor) cu gard protecție cu elemente reflectorizante cu o înalțime de mininim 900 mm, inscripționate cu sigla, numele societății comerciale care execută lucrarea și cu mesajul “Ne cerem scuze pentru disconfortul creat” , se sancționează cu amendă contravențională de la 1.000 lei la 2.000 lei.

“Strada dinspre Brătescu s-a închis, pentru că nu se pot face lucrări de asfaltare dacă şoferii trec cu maşinile pe aici. Ajuns la faţa locului observ că în acest moment se lucrează pentru montarea de borduri, iar trotuarele au fost asfaltate în urmă cu 6 zile. Nu este proaspăt turnat. Zona este semnalizată corespunzător.”, au declarat pentru Replica de Constanţa reprezentanţii Confort Urban.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gaina a ouat . vaca a fatat, primria nu va spaguit
0
0
Nu dispera prietene, nu-i timpul pierdut. Stai sa faca probe la incalzire si sa vezi dupa ce vor aparea gheizerele...
1
0
Lucrari de calitate proasta. Ies buruienile din asfaltul turnat pe trotuare. Cine trebuie sa verifice calitatea? Cum ii cheama pe acesti reprezentanti ai Confort urban? Enigma.
7
1
Asa au inceput si in Tomis 2 nu au terminat,dar s-au mutat in alta zona...lucrul facut in mare HAOS!
4
1
Asfalt nou, undeva in constanta ? Ar fi pacat ca radet, raja sau enel sa isi aduca aminte ca au uitat sa traga o teava sau cablu pe acolo..
5
0
in sfarsit ciormerciantii isi pot etala marfa in mod civilizat pe un trotuar modernizat la standarde europene.
9
1
Exista proiect? Exista autorizatie de constructie! Putem sa o vedem si noi?
11
5
Nu cumva erau gherute de ciori pe asfalt?????
15
1
Ne bucuram ca se asfalteaza strazile ! nu ne bucuram cand RAJA Constanta sparge asfaltul proaspat turnat !
21
1
Un asfalt prospat miroase foarte puternic in asa fel sa va dati seama ! Voi poate aveti pretentia sa primiti notificari pe replicile de aifonuri si confort urban nu stie
10
5
Iar aveati de tras niste bani si nu stiati cum?
20
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369