REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Urmează apelul în dosarul șoferului care a ucis familia interlopului Sinan: se cer daune morale mai mari!

Urmează apelul în dosarul șoferului care a ucis familia interlopului Sinan: se cer daune morale mai mari!

Replica API 1 ianuarie 2016 | 12:15 527

”Lupta” încă nu s-a încheiat în dosarul în care familia interlopului Sinan și-a pierdut viața! Vorbim despre dosarul în care Daniel Păun este judecat pentru ucidere din culpă, el fiind condamnat la 3 ani cu suspendare, pe 27.11.2015 de către Judecătoria Mangalia. Cum decizia nu a fost definitivă, urmează apelul. Potrivit informațiilor noastre, dosarul a plecat deja către Curtea de Apel Constanța, urmând să fie înregistrat. De data aceasta se vor cere daune morale mai mari, însă nemulțumiri au fost mai multe. Spre exemplu, juriștii din cadrul Asociației Heracleea (despăgubiri victime accidente rutiere) consideră că judecătoarea a luat în calcul mai mult detaliile din viața lui Sinan, a cărui familie a murit în teribilul accident, el constituindu-se parte civilă, sărind peste cele care contau, de fapt, în dosarul de față.

Daniel Păun din Pecineaga a fost condamnat la 3 ani cu suspendare de către Judecătoria Mangalia. Totodată, judecătoarea caz a admis în parte acţiunea civilă precizată, obligând inculpatul la plata sumei de 9.973,89 lei reprezentând despăgubiri pentru daune materiale şi a sumei de 200.000 lei reprezentând despăgubiri pentru daune morale către Sinan Suliman-Iusein. Păun trebuie să plătească daune și familiei soției interlopului. Astfel, instanța l-a obligat la plata sumei de 30.000 lei reprezentând despăgubiri pentru daune morale către partea civilă Laurențiu Stoian și la plata sumei de 30.000 lei către Maria Stoian. Inculpatul a mai fost obligat să plătească, către partea civilă Suliman Iusein Sali, 25.000 lei reprezentând despăgubiri pentru daune morale și către Suliman Iusein Teodora, suma de 25.000 lei reprezentând despăgubiri pentru daune morale. Însă, cum decizia nu a fost definitivă, a urmat apelul, dosarul urmând a fi înregistrat la Curtea de Apel Constanța. Amintim că tragedia s-a produs în august 2014, după ce soţia interlopului Sinan Suliman Iusein a fost în vizită la acesta, la penitenciar, unde se află pentru infracţiuni de corupţie, ancheta fiind derulată de DNA. Ulterior, femeia, Alina Stoian, de 36 de ani şi fiica sa de 9 ani, Yasemin Suliman-Iusein au ajuns în Pecineaga, unde locuiau. Dar a vrut să plece la Mangalia, astfel Sinan, chiar dacă se afla în închisoare, şi-a contactat o cunoştinţă pentru a le duce pe cele două. Este vorba despre Daniel Păun, care se afla la volanul unui Opel. Pe DN 39, între 23 August şi Mangalia, acesta a virat peste marcajul dublu continuu, fiind izbit în plin de un autoturism care circula regulamentar. Dacă Păun a scăpat ca prin urechile acului, Alina Stoian şi fiica sa nu au avut nici o şansă. Impactul a fost atât de puternic încât trupul femeii a rămas captiv între fiarele contorsionate ale maşinii. Echipajul de descarcerare SMURD ajuns imediat la faţa locului s-a chinuit pentru a scoate trupul. Medicii de pe ambulanţă au încercat să le resusciteze pe mama şi copilul ei timp de aproximativ o oră, însă eforturile au fost în zadar: nu au putut decât să constate decesul, rănile fiind mult prea grave. Bărbatul a fost trimis în judecată de procurori pentru ucidere din culpă.

”S-a discutat mai mult despre viața lui Sinan și nu despre teribilul accident”

Însă, nemulțumirile sunt multe. Familia celor care și-au pierdut viața consideră că pedeapsa cu suspendare este strigătoare la cer, dar și daunele morale ce-i revin copilului lui Sinan, cre și-a pierdut atât mama cât și sora. ”Suntem foarte nemulțumiți. Nu poți să dai unui copil doar 60.000 de lei în momentul în care îi moare și mama și sora. Sumele care se dau în general sunt mult mai mari, iar aici... nu s-a putut. Vorbesc acum strict din punct de vedere financiar, pentru că el este un copil foarte bun, unul dintre elevii cei mai buni de la Liceul de Informatică din Mangalia. Nu s-a cerut pensie, că puteam cere până la data când termina facultatea, masterul. Nu, noi am cerut o sumă de bani ca să poată fi întreținut, cu toate că asta nu compensează durerea că a rămas fără mamă și soră. Însă, ne-am gândit la un suport material pentru el, pentru viitor”, a declarat, pentru ”Replica”, Florina Marcu, jurist în cadrul Asociației Heracleea. În plus, aceasta a menționat că la proces s-a discutat mai mult despre viața lui Sinan. ”În instanță s-a discutat foarte mult nu de cel care a omorât două persoane, s-a discutat despre Sinan. Dar nu el era cel judecat. Sinan a greșit și plătește pentru asta. E alt dosar. Nu mi s-a părut corect să fie întrebaţi martorii pe care i-am adus dacă avea amantă. Putea să aibă, care era problema cu dosarul de față? Aici trebuia să se discute despre cel care a omorât două persoane…”, a mai spus juristul, care consideră că a fost o discrimnare și pentru faptul că familia lui Sinan este de altă etnie. În continuare, urmează să se judece apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102