REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ursula von der Leyen: Două vaccinuri anti-COVID ar putea fi autorizate luna viitoare în Europa

Ursula von der Leyen: Două vaccinuri anti-COVID ar putea fi autorizate luna viitoare în Europa

Replica API 20 noiembrie 2020 | 00:00 1078

Vești bune de la Bruxelles. Uniunea Europeană ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor Pfizer și Moderna în a doua jumătate a lunii decembrie. O spune președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit căreia totul depinde de rezultatele evaluării pe care Agenția Europeană a Medicamentelor o va face celor două seruri anti-COVID.

Ursula von der Leyen

Șefa Comisiei Europene amintește că Uniunea a bătut palma cu 5 producători de vaccinuri anti-COVID. Avantajul este că serurile folosesc 4 tehnologii diferite care ar putea fi eficiente pentru diverse segmente ale populației.

„EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor - n.r.) este în contact zilnic cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru sincronizarea evaluării vaccinurilor și dacă totul decurge fără probleme, EMA spune că autorizația de punere pe piață pentru vaccinurile Biontech și Moderna ar putea fi eliberată în a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020”, a spus Von der Leyen, scrie digi24.ro.

„Am adoptat 5 contracte cu BionTech, CureVac, Astra/Zeneca, Johnson&Johnson și Sanofi. Continuăm negocierile cu Moderna și suntem în tratative cu Novavax. A fost îmbucurător să vedem că toate statele membre au fost de acord să cumpere aceste vaccinuri și să rămână în portofoliul nostru. Acest portofoliu de 5 vaccinuri, să sperăm că 6 în curând, este important pentru că acoperă patru tehnologii de producție diferite. Poate că anumite vaccinuri funcționează mai bine în unele părți din populație decât altele”, a adăugat ea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vaccinuri functioneaza mai bine in unele parti din populatie decat altele demonstreaza ca aceste vaccinuri nu au fost suficient si complet testate si ca de fapt urmeaza sa se testeze pe noi pentru a se vedea reactiile adverse. Asta spune acel poate ca. In aceste conditii prefer sa iau virusul si sa risc sa mor riscul acesta fiind mai mic decat riscul de a ma intepa cu ceva necunoscut inca care ma poate transforma intr o leguma care traieste prost si care distruge vietile si a celor de pe langa care sa mi poarte de grija.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367