REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ursula von der Leyen este de acord cu ideea unui 'certificat de vaccinare' european

Ursula von der Leyen este de acord cu ideea unui 'certificat de vaccinare' european

Replica API 15 ianuarie 2021 | 00:00 1245

Comisia Europeană este favorabilă ideii unui certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus care să fie "reciproc recunoscut", a anunţat preşedinta sa, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat mai multor media portugheze înainte de vizita sa la Lisabona, de vineri, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Este un imperativ medical să avem un certificat de vaccinare. Din acest motiv mă bucur de iniţiativa premierului grec (Kyriakos Mitsotakis - n.r.) pentru obţinerea unui certificat de vaccinare recunoscut reciproc", a declarat ea.

"Dacă asta oferă prioritate sau acces la anumite bunuri, aceasta este o decizie politică şi juridică ce trebuie discutată la nivel european", a adăugat ea, în contextul în care Cei 27 vor organiza joia viitoare un nou summit dedicat coordonării în contextul crizei sanitare.

Şeful guvernului grec a făcut apel marţi la Uniunea Europeană să adopte un certificat "standardizat" de vaccinare pentru a da o mână de ajutor industriei turismului, foarte afectată de pandemia de coronavirus.

"Este urgent să elaborăm un acord comun asupra creării unui certificat de vaccinare care să fie acceptat de toate ţările membre", a scris Mitsotakis în scrisoarea adresată şefei executivului comunitar, subliniind că "un certificat standardizat va fi dovada că o persoană a fost vaccinată cu succes".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si uite asa numai pleaca romanu sa lase banii la mai marii partzari ai Europei...e bun facem turism la noi in tara, semne bune!
0
0
nemtii intotdeauna au idei bune ,In timpul cel de al doilea razboi mondial desenau stele pe imbracamintea evreilor, Acum e mai civilizat:-doar certificat!
4
1
Stati ca apar Bombardierii care au frica de cip cu certificate de vaccinare falese . O sa ne interzica astia in Ue .
0
2
E foarte bine asa! Bravo d-na!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614