rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Lucruri mai puţin ştiute, despre candidaţii la Parlament - partea I

USL - PDL, CARE PE CARE

USL are convingerea că judeţul Constanţa va fi mai roşu ca niciodată (sau, în fine, "pictat" în culori PSD-PNL-PC- Mişcarea Verzilor), în timp ce ARD (Alianţa România Dreaptă, formată din PDL, Forţa Civică şi Partidul Noua Republică) se chinuie să ţină pasul şi să scoată, potrivit unor calcule, măcar un senator şi doi-trei deputaţi. Începând de azi, vă vom prezenta, cu bune şi cu rele, ori cu lucruri mai puţin ştiute de publicul larg, candidaţii USL versus ARD, pe fiecare colegiu în parte. Vă veţi face, astfel, o imagine asupra celor care vă cer votul. Unii dintre ei sunt parlamentari la al doilea mandat, despre alţii în schimb abia acum auziţi. Are un parlamentar în funcţie mai multe şanse? Sau votanţii vor nume noi? În afară de promisiunile şi prezentările "oficiale" ale candidaţilor, vă vom oferi şi alte detalii.

Colegiul 1 Camera Deputaţilor cuprinde: oraşul Năvodari (localităţi componente: Năvodari, Mamaia-Sat), comuna Cogealac (sate: Cogealac, Gura Dobrogei, Râmnicu de Jos, Râmnicu de Sus, Tariverde), comuna Corbu (sate: Corbu, Luminiţa, Vadu), comuna Fântânele (sat: Fântânele), comuna Grădina (sate: Grădina, Casian, Cheia), comuna Istria (sate: Istria, Nuntaşi), comuna Lumina (sate: Lumina, Oituz, Sibioara), comuna Mihai Viteazu (sate: Mihai Viteazu, Sinoie), comuna Nicolae Bălcescu (sate: Nicolae Bălcescu, Dorobanţu), comuna Săcele (sate: Săcele, Traian), comuna Târguşor (sate: Târguşor, Mireasa). Acest colegiu va fi disputat de Gheorghe Dragomir, din partea USL şi Oana Maria Florea, din partea ARD.

Gheorghe Dragomir este parlamentar la al doilea mandat, iar acum vine în faţa alegătorilor cu speranţa că va fi, şi pentru următorii 4 ani, reprezentant al judeţului în Parlamentul României. Dragomir este preşedinte al PNL Constanţa, iar în perioada 1998-2003, a fost director în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa. Nu mulţi sunt cei care ştiu că Dragomir a fost numit în 2000, prin Ordinul naţional Serviciul Credincios, în grad de Cavaler, conferit de Preşedintele României de la acea dată, Emil Constantinescu. La capitolul avere, liberalul deţine două loturi de teren de circa 1.500 mp în oraşul Ovidiu, acolo unde îşi construieşte, în regie proprie, de câţiva ani, o vilă. Deţine un apartament în municipiul Constanţa, iar numele lui este asociat şi cu Nicolae Buzdun, cu care ar avea, în localitatea Istria, un local de fiţe. Pentru cei care au uitat cine este Nicolae Buzdun, reamintim că acesta a fost directorul general la Perla Majestic şi, de asemenea, a fost subsecretar de stat la Ministerul Economiei şi Comerţului (în 2006), respectiv consilier al ministrului Comerţului şi Turismului (2007). Încheiem această paranteză şi revenim... la Istria, localitate unde deputatul Dragomir are afaceri - Halmiris Trade SRL (cultivator cereale, este o societate la care sunt asociaţi Gheorghe şi Marian Dragomir). Familia Dragomir mai deţine şi alte societăţi, şi tot cu sediul în Istria.

Oana Maria Florea, contracandidata lui Gheorghe Dragomir pe Colegiul 1 Camera Deputaţilor, apare pe lista ARD ca membru PDL. De profesie avocat în Baroul Constanţa, Oana Maria Florea este născută în 1978, pe data de 31 iulie. Nu este o figură cunoscută publicului larg, însă colegii de la PDL au cuvinte de laudă la adresa ei, mai cu seamă cei din Ghindăreşti şi Agigea. Primarii din aceste localităţi refuzau să valideze consilierii din partea PDL, aşa că Florea i-a reprezentat pe aleşii locali în instanţă. Verdictul: la Ghindăreşti PDL are, în sfârşit, consilieri validaţi, în timp ce la Agigea procesul încă se judecă. Şi încă un detaliu: conform pedeliştilor, Florea nu le percepe colegilor nici un onorariu, lucrând pro-bono. Un alt detaliu "simpatic" despre domnişoara Florea: este fericita posesoare a unui pisoi european, botezat Gică.

Trecem la Colegiul 3 Camera Deputaţilor, cu precizarea că vom prezenta candidaţii de pe Colegiul 2 într-un număr viitor al cotidianului "Replica". Aşadar, Colegiul 3 cuprinde: oraşul Băneasa (sate ce aparţin oraşului: Făurei, Negureni, Tudor Vladimirescu), oraşul Cernavodă, comuna Adamclisi (sate: Adamclisi, Abrud, Haţeg, Urluia, Zorile), comuna Aliman (sate: Aliman, Dunăreni, Floriile, Vlahii), comuna Chirnogeni (sate: Chirnogeni, Credinţa, Plopeni), comuna Ciocârlia (sate: Ciocârlia, Ciocârlia de Sus), comuna Cobadin (sate: Cobadin, Conacu, Curcani, Negreşti, Viişoara), comuna Deleni (sate: Deleni, Petroşani, Pietreni, Şipotele), comuna Dobromir (sate: Dobromir, Cetatea, Dobromiru Din Deal, Lespezi, Pădureni, Văleni), comuna Independenţa (sate: Independenţa, Fântâna Mare, Movila Verde, Olteni, Tufani), comuna Ion Corvin (sate: Ion Corvin, Brebeni, Crângu, Rariştea, Viile), comuna Lipniţa (sate: Lipniţa, Canlia, Carvăn, Coslugea, Cuiugiuc, Goruni, Izvoarele), comuna Mircea Vodă (sate: Mircea Vodă, Gherghina, Satu Nou, Ţibrinu), comuna Oltina (sate: Oltina, Răzoarele, Satu Nou, Strunga), comuna Ostrov (sate: Ostrov, Almălău, Bugeac, Esechioi, Galiţa, Gârliţa), comuna Peştera (sate: Peştera, Ivrinezu Mare, Ivrinezu Mic, Izvoru Mare, Veteranu), comuna Rasova (sate: Rasova, Cochirleni), comuna Saligny (sate: Saligny, Făclia, Ştefan Cel Mare).

Cristina Ileana Dumitrache, în prezent deputat la primul mandat, este candidatul USL pe Colegiul 3. Cunoştinţele tinerei PSD-iste Dumitrache (născută în decembrie 1982) se împart între matematică şi arte, după cum arată CV-ul acesteia. Tot de aici aflăm că a fost angajata 2X1 Holding, adică firma la care este acţionar tatăl Cristinei Dumitrache, Ion Dumitrache, consilierul judeţean. Organizatoare de expoziţii de artă, dezbateri şi mese rotunde, înainte de a fi aleasă, în 2008, deputat, Cristina Dumitrache a continuat pe aceeaşi linie, organizând pentru locuitorii din Cernavodă deplasări la Parlamentul României. În afară de aceste preocupări, Cristina Dumitrache a avut parte, în 2011, şi de un moment mai puţin plăcut din carieră: confruntarea cu Agenţia Naţională de Integritate. ANI a avut suspiciuni cu privire la datele din declaraţia de avere a deputatei.

Stelian Gima este contracandidatul Cristinei Dumitrache. PDL-istul Gima apare pe lista ARD Constanţa drept candidat pe Colegiul 3 Camera Deputaţilor. Nu este un personaj foarte cunoscut, spun unii, însă noi venim şi îi contrazicem: Gima are o activitate intensă în domeniul vânzărilor vinurilor Domeniile Ostrov (firmă controlată de finul pitorescului Gigi Becali). Prin urmare, îl cunosc toţi cârciumarii din judeţ. Nu că acest lucru l-ar ajuta prea mult în "economia" voturilor, dar e bine de ştiut orice detaliu despre candidaţi. Un alt detaliu despre Stelian Gima este acela că, în urmă cu un an, a fost protagonistul unui tămbălău în plină stradă, în municipiul Constanţa. La acea vreme, Gima se trezise cu caracatiţa montată pe roata maşinii, Poliţia Locală susţinând că pedelistul a parcat necorespunzător. Gima a protestat vehement, susţinând că marcajul rutier nu era corespunzător, într-un final el anunţând că se va adresa instanţei.

Colegiul 4 Camera Deputaţilor cuprinde: oraşul Murfatlar (sat Siminoc), oraşul Negru Vodă (sate ce aparţin oraşului: Darabani, Grăniceru, Vâlcelele), oraşul Ovidiu (sate: Culmea, Poiana), comuna Albeşti (sate: Albeşti, Arsa, Coroana, Cotu Văii, Vârtop), comuna Amzacea (sate: Amzacea, Casicea, General Scărişoreanu), comuna Bărăganu (sate: Bărăganu, Lanurile), comuna Castelu (sate: Castelu, Nisipari), comuna Cerchezu (sate: Cerchezu, Căscioarele, Măgura, Viroaga), comuna Comana (sate: Comana, Pelinu, Tătaru), comuna Dumbrăveni (sate: Dumbrăveni, Furnica), comuna Mereni (sate: Mereni, Ciobăniţa, Miriştea, Osmancea), comuna Poarta Albă (sate: Poarta Albă, Nazarcea).

Pentru Colegiul 4, USL a decis să apeleze la Radu Babuş (lider al tinerilor social-democraţi), fiul lui Constantin Babuş. Babuş senior este un nume cu greutate la nivelul municipiului, fiind cunoscut pentru poziţia de director pe care a deţinut-o la nivelul Primăriei Constanţa, dar şi pentru dosarul instrumentat de DNA, ca urmare a autodenunţului formulat de patronul unui restaurant din oras, care a susţinut că a dat mită unor angajaţi din primărie pentru a i se facilita cumpărarea, la un preţ modic şi prin negociere directă a terenului pe care era amplasat localul. Dar, o vorbă spune că nu trebuie să judecăm copiii pentru "păcatele" părinţilor, aşa că revenim la Babuş junior, despre care precizăm că este posesorul mai multor terenuri, în Tulcea, în Mamaia (teren pe care l-a achiziţionat împreună cu un director din Primăria Constanţa - culmea! -, Petrică Munteanu), dar şi în Cerchezu. Acelaşi june Babuş deţine un apartament, dar şi o colecţie impresionantă de: medalii şi decoraţii (în valoare de 3.000 de euro), bijuterii (7.000 de euro), tablouri şi icoane (7.000 de euro), timbre (5.000 euro). Pentru tinerele cărora li s-au umezit ochii de emoţie, staţi calme! S-a însurat.

Constantin Chirilă candidează, din nou, pentru un mandat de deputat în Colegiul 4. El figurează pe lista ARD, din partea PDL. Ca şi contracandidatul Babuş, Chirilă se laudă, în declaraţia de avere, cu terenuri: în Dâmboviţa şi Iaşi. Suprafeţele nu sunt însă la fel de mari ca cele "raportate" de Babuş, în schimb, pedelistul are legătură cu mai multe firme, alături de soţie sau alte persoane: Contempo SRL Constanţa, S&T Real Estate Bucureşti, Bestrecovery SRL Iaşi, SC RNCC Consulting SRL Braşov, SC Gir Forrest SRL. Două dintre firme au însă activitatea suspendată, respectiv în lichidare. Dar, chiar şi aşa, Chirilă nu se poate plânge: pe lângă afaceri şi banii de la Parlament, pedelistul are şi o remuneraţie din activitatea depusă la Ovidius, unde este lector. Constantin Chirilă este şi expert contabil independent, consultant fiscal, dar şi autor sau coautor al unor lucrări: "Alimentaţie şi agricultură sub influenţa pieţei mondiale", "Cerealele în România şi în lume", "Management Agricol şi Agroalimentar". În partid, dincolo de imaginea "cuminte", Chirilă a fost şi protagonistul unei "rebeliuni" în organizaţia PDL Constanţa, dar care a fost înăbuşită de la centru. De-a lungul timpului, Chirilă a renunţat de două ori la pretenţia de a fi preşedinte al PDL Constanţa, Bucureştiul oferindu-i în schimb siguranţa că îşi păstrează şi locul în Parlament, şi viitoarea candidatură, şi o poziţie cât de cât importantă în organizaţia de la malul mării. Tot Chirilă este deputatul PDL de Constanţa care a votat, "dintr-o eroare tehnică", legată de cartela de vot - susţine el -, pentru demararea procedurilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. "Boacăna" a fost însă dată uitării, pedeliştii admiţând că a fost... o eroare tehnică, însă, pe plan local, gurile rele vorbesc despre o prea mare apropiere a acestuia de anumiţi social-democraţi, cum ar fi senatorul Nicolae Moga.

Vom reveni, în numerele viitoare, cu detalii atât despre candidaţii USL, respectiv ARD prezentaţi mai sus, dar mai cu seamă vom continua prezentarea candidaţilor de pe celelalte colegii care nu au fost prinse în articolul de faţă.

Alexandra ANTON

foto: stânga-dreapta, primul rând: Gheorghe Dragomir, Oana Maria Florea, Cristina Dumitrache

stânga-dreapta, al doilea rând: Stelian Gima, Constantin Chirilă, Radu Babuş.

miercuri, 17 octombrie 20122
Comentarii
mai mult...Politică
23 oct 00:00PoliticăGabriel Oprea, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

Generalul Gabriel Oprea candidează ca independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pentru un mandat de...55

23 oct 00:00PoliticăCiolacu: Nu sunt adeptul suspendării preşedintelui. E o măsură mult prea bruscă într-o situaţie de pandemie61
23 oct 00:00PoliticăPopescu: La schema de finanţare pentru capital de lucru pentru IMM-uri s-au înregistrat 19.789 de cereri61
23 oct 00:00PoliticăOrban: Creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă, obiectivul nostru prioritar

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că obiectivul prioritar este creşterea...56

23 oct 00:00PoliticăMarcel Ciolacu: România nu este pregătită ca în două săptămâni să intre în campanie electoral62
23 oct 00:00PoliticăSenatorul Şerban Nicolae şi-a dat demisia din PSD73
23 oct 00:00PoliticăBarna: USR a atacat la CCR numirile făcute la Consiliul Legislativ, separat de PNL

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a anunţat joi, că Grupul parlamentar USR a sesizat separat de PNL...60

23 oct 00:00PoliticăIohannis - mesaj către militarii răniţi în Afganistan: Le urez însănătoşire grabnică59
23 oct 00:00PoliticăDiaconescu propune efectuarea în această perioadă a 'vacanţei mari' şi recuperarea educaţională la vară64
23 oct 00:00PoliticăPNL a depus sesizarea de neconstituţionalitate privind numirea lui Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ

Liberalii au depus, joi, sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea...59

23 oct 00:00PoliticăJoi a fost ultima zi pentru depunerea listelor de candidaţi la alegerile parlamentare61
23 oct 00:00PoliticăS-a depus un proiect conform căruia în plenul reunit al Parlamentului să nu mai existe vot secret55
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 oct 00:00SportKarolina Pliskova, învinsă de Veronika Kudermetova

Veronika Kudermetova a reușit surpriza zilei la turneul WTA de la Ostrava. Jucătoarea clasată pe locul 47 mondial a...37

23 oct 00:00SportDjokovic speră să joace la Australian Open şi vrea să fie ''cel mai bun din istorie''

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, învingător în 17 turnee de Mare Şlem, a afirmat joi...64

23 oct 00:00SportMitriţă a marcat la debutul său pentru Al Ahli Saudi, în Arabia Saudită

Fotbalistul român Alexandru Mitriţă a marcat la debutul său pentru formaţia Al Ahli Saudi FC, joi, în meciul...61

23 oct 00:00SportRomânia a coborât zece locuri, până pe 44, în clasamentul FIFA

Naţionala României a coborât zece locuri faţă de luna trecută şi se află pe poziţia a 44-a în clasamentul...63

Local
23 oct 00:02LocalCORONAVIRUS: 3 NOI DECESE, la Constanța

Până joi, 22 octombrie a.c., 6.163 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În Constanța au fost...635

23 oct 23:59LocalActivitatea Microrezervației a fost oprită temporar

Activitatea Microrezervației din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța de la Delfinariu a fost...415

23 oct 23:54LocalBEŢI şi FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat, la data de 21 octombrie, de 43...318

Politică
23 oct 00:00PoliticăBarna: USR a atacat la CCR numirile făcute la Consiliul Legislativ, separat de PNL

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a anunţat joi, că Grupul parlamentar USR a sesizat separat de PNL...60

23 oct 00:00PoliticăIohannis - mesaj către militarii răniţi în Afganistan: Le urez însănătoşire grabnică

Preşedintele Klaus Iohannis le transmite însănătoşire grabnică militarilor români răniţi într-o misiune în...59

23 oct 00:00PoliticăDiaconescu propune efectuarea în această perioadă a 'vacanţei mari' şi recuperarea educaţională la vară

64

Interviuri
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2343

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...6727

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

2768

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2575

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2293

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL

2798

Monden
23 oct 00:00MondenBiserica celebrităţilor. Scientologia, religia care şantajează, cenzurează şi brutalizează

Despre religia scientologică s-a vorbit mult, mai ales prin prisma celebrităţilor care au devenit adepţi ai acestui...61

23 oct 00:00MondenBritney Spears, dans în ținută sumară

Britney Spears s-a filmat în timpul unui dans în ținută sumară și a pus înregistrarea video pe o rețea socială....58

23 oct 00:00MondenDwayne Johnson se luptă cu depresia de la 15 ani. Suferinţa care i-a marcat existenţa faimosului actor

62

23 oct 00:00MondenJared Leto revine în rolul criminalului psihopat Joker, în miniseria "Justice League"

Jared Leto, care a interpretat rolul Joker în filmul de acţiune din 2016 "Suicide Squad", va reveni în rolul acestui...56

23 oct 00:00MondenDaddy Yankee şi Bad Bunny, marii triumfători ai galei Billboard Latin Music Awards 2020

Artiştii portoricani Daddy Yankee şi Bad Bunny au fost miercuri seară marii triumfători ai ediţiei din 2020 a...78

23 oct 00:00MondenTrupa punk The Damned se reuneşte şi va susţine un turneu în 2021

63

Mapamond
23 oct 00:00MapamondFranţa: Şapte britanici arestaţi pentru că au lovit intenţionat cu maşina un jandarm la Paris

Şapte cetăţeni britanici au fost arestaţi miercuri pentru că au lovit intenţionat cu maşina un jandarm aflat în...60

23 oct 00:00MapamondCoronavirus: Germania depăşeşte pentru prima dată 10.000 de cazuri de infectare într-o zi

Germania a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus pentru 24 de ore, Institutul Robert Koch pentru...59

23 oct 00:00MapamondReporteri fără Frontiere: 300 de angajaţi media au fost arestaţi în Belarus

62

Sănătate
23 oct 00:00SănătateStomatita: cauze, simptome și tratament

Stomatita este o inflamație la nivelul cavității bucale. Zona inflamată poate fi atât pe interiorul obrajilor sau...47

23 oct 00:00SănătateCât de des ai nevoie de multivitamine

Multivitaminele sunt printre cele mai folosite suplimente din lume. În ce situații îți sunt de ajutor și cât de...47

23 oct 00:00SănătateFactori care afectează imunitatea

63

23 oct 00:00SănătateTurmericul poate fi eficient în tratamentul gonartrozei

Turmericul s-a dovedit a fi mai eficient decât placebo în reducerea durerilor de genunchi la pacienții cu...63

23 oct 00:00SănătateRăceala și gripa cauze, diferente, simptome, diagnostic si tratament

Gripa și răceala sunt ambele boli respiratorii, dar cauzate de virusuri diferite. Deoarece aceste două tipuri de boli...58

23 oct 19:18Sănătate7 motive pentru care sforăi. Ce poți să faci

63

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT