REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

USL pierde organizaţia PSD de la Peştera: "Ce legătură au Constantinescu şi Mazăre cu social-democraţia?"

USL pierde organizaţia PSD de la Peştera: "Ce legătură au Constantinescu şi Mazăre cu social-democraţia?"

Replica API 2 noiembrie 2011 | 00:00 122

Vrabie, în tandem cu Palaz, acuză CJC că blochează investiţii de sute de milioane de euro

Vrabie, în tandem cu Palaz, acuză CJC că blochează investiţii de sute de milioane de euro

La Prefectura Constanţa a avut loc, ieri, o conferinţă de presă în care prefectul Claudiu Palaz a ţinut să anunţe că modul în care Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) tratează unele situaţii de interes public produce efecte negative în cadrul USL. Invitat la şedinţa a fost primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, care a anunţat că 13 conslieri, dintre care 12 social-democraţi şi unul liberal, şi-au dat demisia, în semn de protest. Edilul din Peştera s-a întrebat, în contextul "războiului său cu liderii PSD Constanţa: "Ce legătură au Constantinescu şi Mazăre cu social-democraţia?".

"Organizaţia PSD Peştera, cea care a obţinut un rezultat de 93% la alegerile din 2008, cel mai mare din ţară, îşi dă demisia din partid. Printre demisionari se află şi cei 13 consilieri locali ai partidului. Renunţarea la PSD vine în semn de protest faţă de faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, blochează investiţii de 400 de milioane de euro în localitate şi 2 miliarde de euro în întreg judeţul. Preşedintele CJC refuză constant să elibereze avize, autorizaţii şi certificate de urbanism pentru investiţiile din judeţ. Considerăm că pe Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a PSD, nu îl interesează nici partidul, nici investiţiile în judeţ, dovadă fiind organizarea, sub alte pretexte, a unui referendum privat pentru scaunul lui", a spus Vrabie. Potrivit primarului Vrabie, reacţia lui Nicuşor Constantinescu se justifică prin faptul că la Peştera nu a obţinut "ceea ce a dorit". "La noi problema e apa, care costă un leu/metrul cub. Rog primarii din judeţ să lupte şi să-şi recâştige drepturile din mâinile acestui tiran, care blochează investiţiile din judeţ", a mai spus Vrabie. Potrivit prefectului, preşedintele CJC refuză să emită un aviz pentru constuirea unui drum de acces la viitorul parc de eoliene din apropierea municipiului Medgidia. "Nicuşor blochează investiţii de milioane de euro, prin neeliberarea avizelor şi autorizaţiilor de către Adrian George Gâmbuţeanu. Avem avize nedate de ani de zile şi nu mi se pare firesc. Însă noi am găsit soluţia. Vor fi construite drumurile de acces, însă nu se vor intersecta cu drumurile judeţene, ci vor rămâne neasfaltate pe o porţiune de 20 de metri. Vor rămâne drumuri de pământ", a declarat prefectul.

Reacţii şi de la Medgidia

Şi PDL Medgidia a avut un punct de vedere referitor la avizele pe care CJC nu le emite. Iată comunicatul de presă: "Pe teritoriul municipiului Medgidia, S.C. Sorgenia România S.R.L. intenţionează să realizeze obiectivul de investiţie Ansamblul energetic eolian Sc E-10 Mw, staţie de transformare, reţele electrice de racord, construire şi modernizare căi de acces şi comunicaţie. Acest lucru este bine cunoscut, iar Consiliul Local Medgidia a adoptat o hotărâre în susţinerea acestui proiect investiţional. Proiectul în discuţie, în valoare de zeci de milioane de euro, este în pericol să se blocheze, iar Medgidia să piardă această investiţie care ar putea crea multe locuri de muncă. Pericolul vine de la RAJDP Constanţa care refuză să dea un aviz pentru realizarea drumului de acces la parcul de eoliene".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367