REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

USL s-a consfiintit si la Constanta, deschizand sezonul la vanatoarea de pedelisti

USL s-a consfiintit si la Constanta, deschizand sezonul la vanatoarea de pedelisti

Replica API 11 martie 2011 | 00:00 216

Contestatarii USL vor fi dati afara din partidele lor

Contestatarii USL vor fi dati afara din partidele lor

Uniunea Social Liberală (USL) s-a înfiinţat, oficial, şi la Constanţa, după ce preşedinţii celor trei formaţiuni aliate- PSD, PNL şi PC- au semnat ieri protocolul de constituire, într-un cadru festiv, la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Radu Mazăre, din partea PSD, Gheorghe Dragomir, reprezentând liberalii şi Ion Mincă, liderul judeţean al PC, au consfinţiit astfel naşterea unei noi structuri politice, bazată, cel puţin după primele declaraţii, pe principii de forţă. USL nu are la bază nici o ideologie politică, după cum au spus chiar şi liderii celor trei partide compozite, scopul uniunii fiind strict acela de a-l dărâma pe preşedintele Traian Băsescu şi "nenorociţii" de la PDL, care guvernează România. De aceea, USL pare a aplica o abordare militară a politicii: duşmanii din PDL trebuie "eliminaţi", după cum s-a exprimat liderul PSD Nicuşor Constantinescu, iar cei din USL care nu ascultă de ordinele impuse prin protocolul uniunii vor fi daţi afară din partid, fiind consideraţi "victime colaterale", potrivit senatorului liberal Puiu Haşotti. Sau "nea Puiu", după cum i s-a adresat Radu Mazăre, cei doi discutând încă din vara anului 2010 despre necesitatea unei uniuni PSD şi PNL, îndreptată împotriva PDL.

Haşotti a mers chiar mai departe decât litera protocolului, propunând ca peste tot în ţară PSD şi PNL să meargă pe liste comune la alegerile locale din 2012. "În politică nu trebuie nici să ne iubim, nici măcar să ne simpatizăm, trebuie doar să ne respectăm", a spus "nea Puiu", în cuvântul inaugurat al evenimentului. "USL porneşte de la premisa necesităţii câştigării alegerilor parlamentare şi prezidenţiale, pentru că atâta timp cât Băsescu şi PDL se află la guvernare, lucrurile vor merge din rău, în mai rău", a mai spus Haşotti. Potrivit senatorului, Constituţia a obligat PSD, PNL şi PC la formarea acestei uniuni, pentru că nici un partid din România nu va putea obţine o majoritate care să-i permită numirea unui Guvern. "Alianţa este făcută pe termen lung", a precizat Haşotti, conform căruia "ideal pentru USL este ca în toate localităţile să mergem cu candidaţi şi liste comune", pentru a da astfel un semnal de forţă pentru alegerile parlamentare. După "nea Puiu", a vorbit Nicuşor Constantinescu, potrivit căruia "dictatura lui Traian Băsescu şi a acoliţilor săi ne-a adus în pragul dezastrului". "Nu se mai pune problema de doctrine, se pune problema de supravieţuire a neamului românesc", a declarat preşedintele CJC. "USL nu e o opţiune politică, este obligatorie", a precizat Constantinescu.

Mincă, mulţumit de protocol, nefericit că n-a cântat imnul PC

Liderul PC, Ion Mincă, şi-a asigurat partenerii de tot sprijinul formaţiunii sale, dar le-a reproşat faptul că nu au inclus şi imnul PC la deschiderea lucrărilor, spunându-le că vor să fie trataţi ca parteneri. La rândul său, deputatul Gheorghe Dragomir a spus că USL "va câştiga alegerile locale din Constanţa cu peste 90%". Ultimul vorbitor, Radu Mazăre, şi-a atenţionat colegii de partid că vor fi daţi afară dacă nu se supun protocolului USL. "Sigur că această alianţă, în anumite locuri unde au existat dispute, animozităţi, unde există încă neînţelegeri, creează anumite dificultăţi, creează anumite probleme. Interesul general, însă, al locuitorilor, al nostru, al românilor este să scăpăm de ciclop, de guvern, de toată mascarada asta. Fără ceartă, mahalaua, dihoniile şi lucrăturile specific româneşti. Şi atenţie ce vă spun aici: interesul general primează în faţa oricărui alt interes. Vă rog frumos să faceţi în aşa fel încât să vă înţelegeţi în toate localităţile, să nu fim nevoiţi să fim o instanţă şi să judecăm din trei în trei zile câte un scăndăluţ pe nu ştiu unde, că nu vă puteţi înţelege. Nu voi tolera, cel puţin la mine în partid, nici un fel de neînţelegere sau de incapacitate de a sta de vorbă şi a încheia un dialog cu partenerii noştri. Că unul e frustrat, e nervos, că altul e orgolios, nu mă interesează orgoliile nimănui, mă interesează să scăpăm ţara de Băsescu şi de Guvern", a declarat Mazăre, care a precizat că cei care nu vor încheia aceste protocoale vor fi excluşi din partid.

Primarii USL se întâlnesc cu Mazăre, dar nu la Prefectură, că nu îi lasă... "ăla"

Mazăre a venit apoi şi cu prima propunere concretă de colaborare adresată partenerilor liberali şi conservatori, chemându-i azi la birou la el, apoi la hotelul Malibu, pe aleşii locali care vor să vadă cum va realiza el cartierul de locuinţe sociale. "Nu putem oare în sala de la Prefectură?", îl întreba Mazăre pe Constantinescu de o locaţie mai încăpătoare decât biroul său, în care să vină toţi primarii din judeţ. "A, nu ne lasă ăla (prefectul- n.red.)!", a concluzionat Mazăre la răspunsul primit de la colegul său, motiv pentru care a convocat întâlnirea la hotelul Malibu. A urmat semnarea propriu-zisă a protocolului, după care s-au anunţat şi acţiunile imediate. "Trebuie să eliminăm toţi viceprimarii PDL din judeţ, asta e acum sarcina noastră", a declarat Nicuşor Constantinescu, aprobat şi de deputatul Dragomir. "Schimbarea viceprimarilor PDL este obligatorie şi se va întâmpla peste tot unde PSD şi PNL pot forma o majoritate", a anunţat deputatul.

Despre Dan Voiculescu şi turnătoria, mai nimic

La conferinţa de presă de după ceremonie, liderii USL Constanţa au comentat şi pe marginea sentinţei ÎCCJ, potrivit căreia conservatorul Dan Voiculescu a fost colaborator al Securităţii. Dacă "nea Puiu" a repetat că este o problemă personală a lui Voiculescu, care nu afectează USL, iar Nicuşor Constantinescu a refuzat să comenteze, spunând că se încearcă deturnarea atenţiei de la ideea USL, Ion Mincă s-a arătat convins de faptul că întregul proces a fost o făcătură. Cel mai darnic în declaraţii a fost Mazăre, care a concluzionat că nu-l interesează subiectul, după ce a amintit şi despre trecutul lui Băsescu. "Acum 18 ani, când eram ziarist, ţineam în mână registrul cu informatorii Securităţii. În registrul ăsta era trecut preşedintele nostru Băsescu, ca şi informator al securităţii. Am ţinut în mână, am avut în redacţie, l-am şi publicat acest registru cu informatori ai Securităţii unde figura preşedintele Băsescu. Era rezident, deci şef de reţea. Şi ne conduce ţara de şase ani de zile. La 20 de ani de la Revoluţie nu mă mai interesează, în condiţiile în care România este condusă de un colaborator al Securităţii pe care eu l-am văzut în documentele oficiale, cine mai este şi cine nu mai este. Ne interesează ca România să meargă bine, mă interesează să facem case, mă interesează să dezvoltăm turismul, să repornim economia. Restul, deja sunt fantomele trecutului", a afirmat Mazăre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218