REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

USL şi PDL şi-au încordat muşchii în prag de alegeri: pedeliştii au defilat cu Merkel şi Barroso, useliştii cu poporul

USL şi PDL şi-au încordat muşchii în prag de alegeri: pedeliştii au defilat cu Merkel şi Barroso, useliştii cu poporul

Replica API 18 octombrie 2012 | 00:00 83

Zeci de mii de activişti, pe Arena Naţională

Zeci de mii de activişti, pe Arena Naţională

USL şi-a lansat, miercuri seara, pe Arena Naţională, candidaţii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Peste 60.000 de pesedişti, penelişti şi conservatori au umplut stadionul, unde au susţinut discursuri, rând pe rând, liderii USL şi oaspeţii de peste hotare ai Uniunii. Numele lui Traian Băsescu a fost huiduit pe tot parcursul evenimentului, participanţii la miting strigând în mod repetat "Jos Băsescu". Potrivit lui Liviu Dragnea, USL a plătit 40.000 de euro pentru a închiria Arena Naţională. "Nu-i adevărat că la Palatul Parlamentului şade Traian Băsescu şi PD-ul împreună cu Europa, pentru că dacă poporul român simbolic e aici, nu ai cum să fii în Europa fără poporul tău. În Europa, fără poporul tău, eşti nimeni sau eşti o slugă. România are drept de vot în Europa şi nu doar drept de a asculta. Noi cei care vom conduce România vom fi partenerii şi nu slugile instituţiile europenilor. Nu vreau să existe un singur român care să creadă că România a primit ceva de pomană. România nu a primit nimic de pomană în toată istoria ei. Putem sta cu fruntea sus în faţa oricărui, în Europa, parteneri şi prieteni, nu slugi! În Europa nu ai ce căuta, ca Băsescu, fără popor. Dacă azi la Congresul PPE s-a vorbit de federalizarea României şi nimeni de la PDL nu s-a delimitat şi nu i-a contrazis, noi de aici spunem că România va fi mereu un stat naţional, unitar", a declarat Crin Antonescu, în faţa mulţimilor. "Ce strigaţi? Jos Băsescu, nu?", i-a întrebat şi premierul Victor Ponta pe cei prezenţi la miting, răspunsul zecilor de mii de participanţi fiind "Jos Băsescu. "În iulie, aţi reuşit să-i arătaţi lui Traian Băsescu că nu mai este preşedintele României. Pe 9 decembrie, trebuie să mergem mai departe cu schimbarea, să facem ca victoriile de anul acesta să conteze cu adevărat, să nu devină victorii efemere. Pe 9 decembrie, să mergem înainte, să nu ne întoarcem la vremurile lui Băsescu şi PDL, la vremurile lui Anastase şi Blaga, la vremurile lui Boc şi Ungureanu", a spus Ponta. "Nu acordaţi iertare şi imunitate celor care v-au furat. Igaş, Anastase, Udrea, toţi ceilalţi care şi-au bătut joc de voi, merită să plătească pentru ceea ce au făcut. Nu trebuie să fie în Parlament. Trebuie să fie în faţa Justiţiei. Traian Băsescu e ultimul comunist, e ultimul securist al Europei. Trebuie să-l schimbăm nu doar pe el, ci sistemul care l-a menţinut la putere în aceşti ani", a mai spus Ponta. "Să ducem schimbarea până la capăt înseamnă la Cotroceni preşedinte Crin Antonescu. Am pornit împreună pe acest drum. Nu abandonăm acest drum. Îmi ţin cuvântul. Traian Băsescu şi cei de la PDL ori nu au înţeles, ori nu vor să înţeleagă mesajul românilor dat în ianuarie, iunie, la referendum. Pe 9 decembrie putem să le dovedim o dată, pentru totdeauna, că România nu mai e ţara lui Băsescu şi a PDL. Pe 9 decembrie vom începe împreună un nou drum", şi-a încheiat premierul discursul.

Ce spune Merkel despre Băsescu

În paralel, Casa Poporului adăpostea cei mai importani lideri europeni ai momentului, reuniţi la Congresul PPE. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a ţinut să mulţumească popularilor români pentru primire şi l-a lăudat pe preşedintele Traian Băsescu: "Preşedintelui României nu i-a fost niciodată frică să se gândească la viitor chiar dacă acţiunile sale nu au fost întotdeauna populare, aşadar trebuie să fim uniţi pentru viitor, pentru că o relaţie de prietenie veritabilă se cunoaşte în perioada de criză".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614