REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

USL vrea modificări legislative care "să elimine confuzia" privind reprezentarea internaţională

USL vrea modificări legislative care "să elimine confuzia" privind reprezentarea internaţională

Replica API 2 martie 2012 | 00:00 179

Liderul PSD Victor Ponta afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Ungureanu, în care constată "cu dezamăgire" absenţa acestuia de la Consiliul European, că USL susţine modificări legislative care să "elimine confuzia" privind modul în care România e reprezentată la nivel internaţional.

"Constat cu dezamăgire absenţa dumneavoastră, ca prim-ministru al României, de la Consiliul European de la Bruxelles din aceste zile, eveniment la care participă doar preşedintele Traian Băsescu. Consider că România ar fi fost mai bine reprezentată la acest nivel, precum şi cu ocazia semnării acestui tratat interguvernamental dacă ar fi fost prezent şi primul-ministru în funcţie", menţionează copreşedintele USL Victor Ponta în scrisoarea deschisă adresată premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Ponta precizează că s-a consultat în cadrul USL, atât cu preşedintele PNL Crin Antonescu, cât şi cu alţi colegi şi s-a convenit să fie susţinut, în perioada următoare, "un set de propuneri de modificări legislative şi constituţionale, astfel încât să se elimine confuzia cu privire la modul în care România este reprezentată la nivel internaţional".

Astfel, potrivit sursei citate, USL va susţine "iniţierea unui proiect de modificare a legii 590/2003 privind tratatele, pentru a clarifica rolul preşedintelui şi, respectiv, al premierului în ceea ce priveşte semnarea tratatelor în numele României", "clarificarea cadrului legal cu privire la cum vor participa, în numele României, la Consilii europene sau alte reuniuni externe, preşedintele şi, respectiv, premierul, astfel încât să nu existe suprapuneri de roluri", "interzicerea, pentru viitorii preşedinţi ai României, în virtutea neutralităţii stabilite de Constituţie, a participării la şedinţe politice ale grupurilor politice sau ale partidelor politice, atât pe plan intern, cât şi în străinătate".

"Astfel de modificări sunt absolut necesare pentru a clarifica relaţiile politice interne, precum şi pentru a da coerenţă şi credibilitate reprezentării României în străinătate. Sunt modificări pe care sper să le susţineţi şi dumneavoastră, domnule prim-ministru, pentru întărirea instituţională a României", încheie Ponta scrisoarea deschisă.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369