21.4° Constanța marți, 27 sep 2022
Anul XVI Nr. 6135
21.4° Constanța marți, 27 septembrie 2022 Anul XVI Nr. 6135

USR cere abrogarea ordonanţei de plafonare şi compensare: Schemele de tip Caritas vor fi plătite tot de noi

Replica API 18 august 2022 384

USR a solicitat, miercuri, abrogarea "urgentă" a ordonanţei privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie, eliminarea taxelor din facturile de gaz şi energie, reducerea TVA la 5% şi vouchere pentru consumatorii vulnerabili.

Conform unui comunicat al USR, actuala guvernare "nu a ştiut decât să-şi numească politrucii în funcţii - inclusiv la ANRE - şi să adopte măsuri alandala" de plafonare şi compensare a preţurilor la energie.

"Vine toamna şi PSD, PNL şi UDMR tot nu reuşesc să vină în faţa românilor cu soluţii reale la criza energiei. În timp ce liderii coaliţiei sunt în vacanţă sau inaugurează capele mortuare prin ţară, companiile din energie vorbesc de 'un risc major' ca întreg sectorul energetic să nu mai funcţioneze, iar românii nu ştiu ce să mai înţeleagă din declaraţiile şi promisiunile mincinoase rostogolite prin studiourile tv de reprezentanţii puterii. Acest Guvern antinaţional, care ne subminează sistemul energetic şi economia, trebuie să plece acasă", a transmis USR.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Conform acestui partid, "schemele de tip Caritas pe care le tot aduc în spaţiul public liderii Coaliţiei PSD-PNL vor fi plătite tot de noi şi de generaţiile care vin".

Deputatul USR Cristina Prună, vicepreşedinte al Comisiei de industrii, a afirmat că, în cazul în care Gazprom sistează livrările către UE, preţurile pentru energie şi gaze "vor exploda şi mai tare". În opinia sa, există un "risc major" ca România să aibă furnizori în incapacitate de plată din cauză că nu îşi primesc decontările de la stat şi nu vor mai avea bani să cumpere energia şi gazul din piaţă.

"PSD spune de reglementarea preţurilor la producător, ceea ce va bloca investiţiile de care avem atâta nevoie. PNL vine şi ne zice de supraimpozitarea companiilor din energie. Păi, care companii? Pentru că, la momentul actual, toate sunt supraimpozitate sau au profituri reglementate fie că vorbim de producători sau de furnizori. Se vorbeşte de speculă, însă această speculă tot statul a creat-o. Prin schema de plafonare dată la începutul lunii aprilie, prin care statul decontează oricât la oricine, dar doar în teorie, pentru că până acum nu au decontat niciun leu", a declarat Cristina Prună.

Potrivit acesteia, industria "a început deja să se închidă", iar la iarnă situaţia se va înrăutăţim scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

ce a facut usr cat a fost la putere? atentie am intrebat ce a facut nu cat a furat!
0
0
esti pe campii baiete.Mai lasa prafurile....
1
0
inca nu te-ai trezit din betie? ce a facut USR cat a fost la ptere alaturi de PNL? A FURAT MAI MULT CA PSD !!!
0
0
USR, singura speranta dupa vandalizare de 32 de ani a tarii, marca inregistrata psd si pnl.
1
0

Politică

LOTO

6/49
3120925152
5/49
2018171292
joker
3531471914