REPLICA ONLINE CONSTANTA

0.7° Constanța Sâm., 9 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6572
0.7° Constanța Sâmbătă, 9 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6572

USR îi solicită premierului Ciucă să prezinte planul pentru tăierea pensiilor speciale

USR îi solicită premierului Ciucă să prezinte planul pentru tăierea pensiilor speciale

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:00 808

USR îi solicită premierului Nicolae Ciucă să prezinte public "planul" pentru tăierea pensiilor speciale, în condiţiile în care termenul prevăzut în PNRR pentru această măsură este 31 decembrie 2022.

Ionuţ Moşteanu

"Până acum, liderii coaliţiei PSD-PNL-UDMR s-au mulţumit să-i păcălească pe români cu discursurile sforăitoare despre cum susţin ei eliminarea pensiilor speciale, dar se apropie momentul decontului", se arată într-un comunicat al USR, scrie Agerpres.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat că acest partid a introdus în PNRR eliminarea pensiilor speciale, iar actuala coaliţie de guvernare vrea să le menţină "cu orice risc".

"Îi cer premierului Nicolae Ciucă să prezinte planul de tăiere a pensiilor speciale. Să ne spună dacă susţine poziţia colegului său de Guvern, Marcel Boloş, care spune că România nu trebuie să taie pensiile speciale, pentru că 'nu este o ţară sălbatică'. USR a introdus în PNRR eliminarea pensiilor speciale. PSD, PNL şi UDMR vor să le menţină, cu orice risc, refuzând constant să voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Continuă să-i trateze cu dispreţ pe români. Continuă să dea pensii speciale şi îşi măresc singuri salariile cu 25%. Vine însă nota de plata", a declarat Moşteanu, citat în comunicat.

În circuitul parlamentar sunt mai multe proiecte depuse de USR în scopul desfiinţării unor categorii de pensii speciale, iar coaliţia PSD-PNL-UDMR "refuză" să le pună în discuţie, se susţine în comunicat.

"Proiectul USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este blocat din 6 mai, PSD, PNL şi UDMR refuzând sistematic toate solicitările noastre de introducere a acestuia în dezbaterea Parlamentului. Proiectul a fost depus după decizia CCR prin care a fost declarată neconstituţională legea prin care erau desfiinţate pensiile senatorilor şi deputaţilor, pe motiv de 'impetuozitate' şi 'grabă" în adoptarea legii", a explicat USR.

Potrivit acestui partid, proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor este "blocat" în Senat din decembrie 2021.

"Între timp, USR a transmis mai multe cereri oficiale către conducerea Senatului pentru punerea proiectului pe ordinea de zi, cea mai recentă, formulată chiar astăzi, şi a depus amendamente cu un conţinut similar la alte proiecte care vizau Codul administrativ, actul normativ prin care aceste pensii speciale au fost create de Guvernul Dăncilă. Toate acestea au fost respinse", se mai menţionează în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici voi nu ati rezolvat nimic,nici actualii guvernanti,nici cei care vor veni...ramane la mana justitiei Divine
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362