REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

USR PLUS: După 5 ani, nu avem o decizie definitivă în cazul Colectiv; problema infecţiilor nosocomiale, nerezolvată

USR PLUS: După 5 ani, nu avem o decizie definitivă în cazul Colectiv; problema infecţiilor nosocomiale, nerezolvată

Replica API 31 octombrie 2020 | 00:00 1305

La cinci ani după tragedia de la Colectiv nu există o decizie definitivă a Justiţiei, problema infecţiilor nosocomiale nu a fost rezolvată, iar în Capitală nu a fost realizat un spital de mari arşi funcţional, a semnalat, vineri, USR PLUS.

"Se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv. Gândurile noastre de astăzi se îndreaptă către familiile victimelor şi către persoanele care au suferit în incendiul de la Colectiv. În această zi e necesar să facem un bilanţ. Nici la cinci ani distanţă nu avem o decizie definitivă a Justiţiei în cazul Colectiv. Dar, mai ales, vedem că politicienii vechii clase politice, din nepăsarea cărora s-a petrecut incendiul, sfidează memoria colectivă prin candidaturi la alegerile locale. Avem încredere că Justiţia îşi va face treaba în cazul primarului Cristian Popescu Piedone", se arată într-un mesaj al alianţei, postat pe Facebook, scrie Agerpres.

Potrivit USR PLUS, sistemul sanitar "a fost prins nepregătit" la momentul tragediei şi nu s-a schimbat "mai nimic" nici până în prezent.

"În continuare lipseşte un spital de mari arşi funcţional în Capitală. Acum avem în Iaşi o secţie renovată, dar nu are toate dotările necesare pentru a face faţă unei tragedii. Ne exprimăm speranţa că, odată ce actuala administraţie a Capitalei îşi va intra în drepturi, construcţia unui spital va ocupa un loc fruntaş pe lista priorităţilor. O altă problemă care trebuie rezolvată este cea a infecţiilor nosocomiale, care, din păcate, iau vieţi. Vedem asta şi acum, în plină criză sanitară provocată de COVID-19. Parlamentarii USR din Comisia de sănătate au depus un proiect de lege pentru prevenirea, tratamentul şi raportarea infecţiilor intraspitaliceşti, dar zace în Parlament, pentru că PSD refuză să-l includă pe ordinea de zi", a adăugat sursa citată.

"Cinci ani de dor, durere, traumă şi speranţa că toţii vinovaţii vor plăti. Colectiv rămâne o cicatrice pentru fiecare dintre noi şi, mai ales, pentru sistemul sanitar din România. Colectiv înseamnă pierderea unor oameni nevinovaţi", a scris preşedintele USR, Dan Barna, pe reţeaua de socializare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va fi Romania intreaga,o tara indatorata pt cateva generatii urmatoare,fara nimic coerent si logic,condusa de smecheri ..si nimeni nu va fi vinovat pt dramele ce vor veni,NIMENI
0
0
Ne chinuim sa tinem fotbalul in functiune pt . ca sa avem ce loteria in activitate ,dar aceam jocul dosarelor la indemana.aceasta ar functiona si ca un sondaj sociologic,psihologic si poltic foarte bine.Citi ar fi pariat ca dosarul se va termina in 5 ani?Citi in 10?daca unii au ales acelasi primar ,insemna ca ce castigam din pariururile sportive?
0
0
eu nu s pesedist nici penelist nici uSRIst, dar tipul de la 23 50 e un idiot. in afara sa arunci cu rahat tipic pt orice securist, stii altceva?argumente, discutii normale? ati bagat vrajba in oameni securistilor!
2
0
Sa linga ma-ta ca este obisnuita.te-a scuipat,nu te-a nascut
2
0
voi doi pesedei de sub mine !!!
2
4
Decizie a instantei nu aveti cum sa aveti mai usr istilor. Autorul a fost taticul vostru plavanul din deal care isi dorea un guvern al lui si l-a avut. Un guvern numit si "0". Acum se repeta figura si vrea si parlamentul lui adica un parlament "nul" si pupincurist. Asta se traduce in dictatura.
7
3
da prim ministrul ciolos al vostru si guvernul lui ce au facut concret timp un an dupa aceasta tragedie ? s-au scarpinat in koor nu-i asa???
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367