REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

USR PLUS: Ivan Patzaichin va crea un grup consultativ cu rol în stabilirea viitorului guvernator al Deltei Dunării

USR PLUS: Ivan Patzaichin va crea un grup consultativ cu rol în stabilirea viitorului guvernator al Deltei Dunării

Replica API 16 ianuarie 2021 | 00:00 1430

USR PLUS anunţă iniţierea unui proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie.

Ivan Patzaichin

Conform unui comunicat al USR PLUS, pentru începerea procesului de recrutare, cei doi copreşedinţi ai Alianţei i-au adresat lui Ivan Patzaichin invitaţia de a forma un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, din care să facă parte asociaţii şi persoane "cu preocupări reale" în ceea ce priveşte destinul Deltei.

"Acest grup consultativ va avea rolul de a creiona mandatul viitorului guvernator, profilul profesional şi elementele de competenţă necesare pentru a asigura o bună guvernare a Deltei Dunării", a precizat sursa citată, scrie Agerpres.

Potrivit USR PLUS, Ivan Patzaichin a răspuns afirmativ acestei invitaţii.

Alianţa apreciază că viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD "prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural şi cultural", implicând în decizii comunităţile locale şi asociaţiile civice.

"Vreau să scoatem Delta Dunării din circuitul politizării pentru că dezvoltarea durabilă a zonei e un obiectiv naţional şi chiar european prin valoarea şi mărimea finanţărilor de la UE care pot fi atrase. Faptul că implicăm în această alegere a conducerii ARBDD, încă de la început, asociaţii de pescari, asociaţii care protejează patrimoniul cultural sau actori din turism este pentru că vrem o viziune împărtăşită pentru viitorul Deltei şi o colaborare strânsă între comunitate şi administraţie", a afirmat Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, deputat european şi preşedintele grupului Renew Europe din PE.

"Delta Dunării e unul din locurile cu care fiecare dintre noi ne mândrim de câte ori vorbim despre România. Participarea USR PLUS la guvernare înseamnă şi respectarea promisiunii că oamenii competenţi, cu viziune reală de dezvoltare durabilă - care înseamnă respect pentru natură, dar şi preocupare pentru viaţa economică a Deltei - pot să arate că buna guvernare chiar este posibilă. Am foarte mare încredere că alături de Ivan Patzaichin şi cei care iubesc cu adevărat Delta vom găsi un guvernator de ispravă", a spus, la rândul său, Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS şi vicepremier.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu autorul lui ivan , numiti prin concurs oameni competenti , de preferat din zona deltei care cunosc f. problemele . cu numiri politice si ocolirea legii nu veti face nimic , ba mai mult il veti pune in situatii jenante pe mare campion .
1
0
Daca e biosfera,loc salbatic ce cauta sutele de vile la toti smecherii in Delta? Cand mergi cu vaporasul de la Tulcea la Sulina malurile Dunarii sunt pline de vile! Am incredere in Patzachin, un mare om si sportiv, dar nu in usr!
3
0
sa mai facem o comisie .....
5
0
Ivan Patzaichin este un lipovean nascut in Romania. Este OM, de o modestie exceptionala, specifica celor legendari. Participarea dumnealui la orice proiect nu ar trebui sa fie gandita sau privita cu o conotatie politica de orice fel ci ca un aport la o promovare si dezvoltare a Deltei. Delta si-ar pierde povestile fara comunitatea rusilor lipoveni. Trebuie ajutat!
9
3
Pataichin a fost un mare sportiv, dar are experienta zero in politici publice si evaluari ecologice. USR sunt ca de obicei niste sifilitici in goana dupa imagine si publicitate
6
5
Trebuue facut ceva sa devina Delta ceva deosebit ca merita, avem nevoie ,atatia ani degeaba...avem nevoie de asa ceva pt plimbarii pescuit...etccc
3
0
un adevarat ROMAN !!! Succes !!!
9
2
opriti braconajul la curent! In Delta, nu am mai ramas decat tantarii!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920