18.8° Constanța Dum., 2 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6140
18.8° Constanța Duminică, 2 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6140

USR: Rafila seamănă panică în rândul românilor cu ultimele declaraţii privind pastilele de iod

Replica API 10 august 2022 402

USR l-a criticat, marţi, pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţinând că acesta "induce panică generală şi decredibilizează sistemul de sănătate din România" cu ultimele declaraţii pe care le-a făcut privind distribuirea pastilelor de iod.

"Ministrul Alexandru Rafila seamănă panică în rândul românilor şi decredibilizează întregul sistem de sănătate cu ultimele declaraţii iresponsabile privind pastilele de iod. Nu în ultimul rând, ministrul Sănătăţii îngreunează sau chiar blochează activitatea medicilor de familie şi accentuează riscurile pentru pacienţii cu probleme curente de sănătate, care se vor confrunta cu timpi mai mari de aşteptare până vor beneficia de consultaţie", se arată într-un comunicat de presă al USR, scrie Agerpres.

Deputatul USR Adrian Wiener, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate şi familie, a acuzat lipsa discuţiilor cu medicii şi a campaniilor de informare privind distribuirea şi administrarea pastilelor de iod.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

"Aşa arată decredibilizarea sistemului de sănătate din România. Să cumperi în primăvară 30 de milioane de pastile de iod, să o dai până în vară din colţ în bară, iar într-o zi de luni să dai alertă ca românii să se prezinte repede la medicul de familie pentru a lua reţeta. Fără discuţii prealabile cu medicii, fără campanii de informare. Bravo, domnule ministru! Sper doar că oamenii nu îşi vor administra pastilele imediat după ce intră în posesia lor", a afirmat Wiener.

În opinia deputatului Diana Stoica, Alexandru Rafila a făcut o declaraţie "foarte neinspirată", "inducând panică generală".

"În fapt, nimic nu s-a schimbat din 23 iunie când s-a publicat ordinul privind distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu, dar nu prea i-a ieşit campania de comunicare şi nici procedura, din moment ce lumea nu s-a aprovizionat pentru eventualitatea prevăzută în ordin. Aşa că, al doilea mare proiect al ministrului Rafila, după punerea pe circuit deschis a favipiravirului, avea nevoie de un brânci discret, care, la acest moment, pare că a fost dat din vârful casei scărilor: ne sună bunicii şi părinţii speriaţi că trebuie să ia iod urgent, ne scriu prietenii că s-a întâmplat ceva, se discută că sigur ştie ministrul ceva", a susţinut Stoica.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

de ce esti prrost? Daca l-ai fi ascultat pe imbecilul ala de Rafila ai vedea ca a prezentat totul intr-un mod foarte alarmist! E drept ca oamenii sunt batuti in cap, asa ca tine, dar nu asa se comunica o treaba de genul asta!
0
0
Perfect de acord cu dl Barbu.
0
0
Rafila a explicat asa ca si ultimii p****i ar intelege ca pastila respectiva se ia numai dupa evenimentul nuclear si numai pana la o anumita varsta,altfel fiind posibile mai multe complicatii decat beneficii. Sa ai la naiba o pastila acasa din timp e ceva rau? Din pacate,oamenii sunt cu mult mai p****i decat estimarile generale si in loc sa fie linistiti,dau cu pietre in Rafila si cu boturile buluc la farmacii si medicii de familie. Nicicum nu e bine. Ticalosii politruci profita de stupizenia gloatelor si baga fitile impotriva unui om care chiar stie despre ce e vorba si chiar salveaza vieti.
0
0
ai fost si ai ramas un mare dobitoc!
0
0
Voi n-ati avut un ministru competent pe acest domeniu dar stiti sa criticati!Vedeti ce este bun in aceasta decizie si nu mai fiti Gigi contra acolo unde nu e necesar!
1
0

Politică

LOTO

6/49
71822303312
5/49
13434111825
joker
143338282620