REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

USR susţine scutirea de taxe pentru salariul minim şi impozitarea cu 90% a pensiilor speciale

USR susţine scutirea de taxe pentru salariul minim şi impozitarea cu 90% a pensiilor speciale

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 841

Sursa foto: Uniunea Salvați România - USR/facebook.com

Uniunea Salvaţi România propune ca statul să renunţe la taxele aplicate pe salariul minim şi impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, fără a fi taxată însă componenta de pensie contributivă.

"În această perioadă de criză, statul trebuie să sprijine în primul rând românii şi să protejeze locurile de muncă. Cea mai bună metodă este transferul de resurse de la stat spre populaţie, altfel încât oamenii să nu îşi mai facă griji pentru ziua de mâine. Concret, statul poate să renunţe la taxele aplicate pe salariul minim şi fiecare român rămâne cu 830 de lei în plus în mână. În plus, statul poate să acorde 830 de lei ajutor de criză pentru fiecare angajat care şi-a pierdut locul de muncă începând cu 1 martie. Impactul bugetar al acestor măsuri propuse de USR este suportabil pe termen scurt şi similar cu impactul măsurilor anunţate de către Guvern. Doar că soluţia USR presupune o distribuţie mai simplă şi mai echitabilă a resurselor", arată USR, într-o postare pe Facebook, scrie Agerpres.

Uniunea propune şi alte măsuri de "ajustare a cheltuielilor statului român", printre care:

- pensii speciale impozitate cu 90% (componenta de pensie contributivă nu va fi taxată);

- impozit de 90% pe orice venit de la stat (salarii plus altele surse, inclusiv pensiile cumulate cu salariul) care depăşeşte salariul preşedintelui României;

- accelerarea intrării fondurilor europene în economie;

- digitalizare şi revizuirea "labirintului" de agenţii, autorităţi, companii de stat (municipale sau nu) pe care îl are statul român;

- inventarierea activelor statului şi valorificarea multora dintre ele "care sunt în prezent nefolosite sau folosite de către grupuri de interese restrânse".

Preşedintele USR Bucureşti, deputatul Claudiu Năsui, a declarat luni că, în ultimii patru ani, statul român a cheltuit 34,3 miliarde de lei cu pensii speciale, adăugând că din aceşti bani s-ar fi putut realiza 243 de spitale noi, pornind de la faptul că spitalul construit de asociaţia "Dăruieşte Viaţă", finanţată din donaţii, costă 26 de milioane de euro.

"Haideţi să nu spunem 26 de milioane. Hai să rotunjim cifra la 30 de milioane. Să zicem că mai sunt costuri neprevăzute sau cumpărăm aparatură mai modernă (deşi înţeleg că spitalul "Dăruieşte Viaţă" va avea cele mai moderne echipamente). Hai să zicem 30 de milioane, să fim prudenţi. Cu banii pe pensii speciale în doar ultimii patru ani de zile, puteam construi în România 243 de spitale noi nouţe, la standarde înalte. În România sunt 319 municipii şi oraşe. Nu toate au spital. Şi multe au spitale învechite şi chiar insalubre. Multe şi-ar fi putut, de exemplu, schimba total spitalul cu unul nou nouţ", a scris Năsui, pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uniunea Scufundati Romania s-a trezit dupa ce 4 luni a avut doar scopul alegerilor anticipate. In plus vrea sa desfiinteze pensiile la politisti si militari, adica chiar aia care sunt si vor fi in linia intai. Felicitari!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614