REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Utilajele de deszăpezire ale Polaris, pregătite să intervină

Utilajele de deszăpezire ale Polaris, pregătite să intervină

Replica API 18 ianuarie 2016 | 00:00 263

Comandament

Comandament

Comandamentul de iarnă din cadrul companiei Polaris M Holding anunţă că este pregătit să preîntâmpine situaţiile de urgenţă, în cazul apariţiei unui nou val de zăpadă pe străzile municipiului Constanţa. Printre utilajele de deszăpezire folosite se numără: 8 sărăriţe (dotate cu echipamente pentru împrăştiat material antiderapant), 21 de pluguri, 50 de utilaje (buldo excavatoare şi wole) care vor înlătura zăpada din intersecţii, în cazul în care stratul de zăpadă depăşeşte 15 cm; utilaje multifuncţionale de dimensiuni mici ce pot fi echipate cu pluguri şi împrăştietoare de material antiderapant ce vor acţiona în zone înguste, precum zona peninsulară, străzi înguste etc.

„Utilajele de deszăpezire vor acţiona cu prioritate în intersecţii, sensuri giratorii, pante, artere principale, instituţii publice. După finalizarea acestor zone, utilajele vor fi împărţite pe cartiere şi străzi secundare. În plus, cei 80 de muncitori care îndepărtează manual zăpada şi poleiul vor acţiona în următoarele zone: intrări în unităţi sanitare, treceri de pietoni, refugii RATC, unităţi de învăţământ, instituţii publice etc. Stocul de material antiderapant, estimat pentru sezonul rece 2015 – 2016, ajunge la 6000 tone (nisip şi clorura de sodiu). Cantităţile de material antiderapant utilizate pentru combaterea zăpezii şi poleiului se pot suplimenta în funcţie de condiţiile meteorologice, astfel încât activitatea sa se desfăşoare în condiţii optime.

În perioadele cu ninsori abundente, cetăţenii sunt rugaţi să utilizeze mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismelor proprii, iar dacă situaţiile de urgenţă impun utilizarea autoturismelor, aceştia sunt sfătuiţi să nu-şi parcheze maşinile pe marginea drumului pentru a nu îngreuna intervenţia utilajelor de deszăpezire. De asemenea, conducătorii auto trebuie să evite parcarea în apropierea copacilor, pentru a evita riscul de prăbuşire al acestora”, precizează reprezentanţii Polaris.

Astfel, acţiunile oamenilor legii s-au derulat în Inel II şi în zona Cet, la Asociaţiile de Proprietari, unde poliţiştii au discutat cu cetăţenii pentru prevenirea victimizării acestora. Prioritare au fost persoanele de vârstă a III-a, poliţiştii recomandându-le nu dea bani “aşa-ziselor” rude care relatează telefonic că au fost implicate într-un accident, deoarece pot fi victime ale infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”.

Oamenii legii au mai recomandat cetăţenilor să fie atenţi la buzunare şi poşete, atunci când se deplasează în zone aglomerate ca pieţele sau în mijloacele de transport, iar de fiecare dată când părăsesc locuinţa să nu lase geamurile sau uşile deschise, respectiv descuiate, pentru a fi prevenite infracţiunile comise contra patrimoniului. Aceste acţiuni vor fi continuate şi în zilele următoare de poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii în colaborare cu cei de la Ordine Publică.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367