REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Utilnavorep-ul lui Mitrea mai scoate 11 miliarde din Canale

Utilnavorep-ul lui Mitrea mai scoate 11 miliarde din Canale

Replica API 15 septembrie 2011 | 00:00 236

După principiul "fără număr, fără număr",

După principiul "fără număr, fără număr",

Dacă o casă de pariuri ar pune cote privind câştigătorii licitaţiilor organizate de Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa ar da imediat faliment. Pentru că orice constănţean care nu e complet novice în domeniu şi-ar paria, liniştit, averea sa şi a tuturor neamurilor sale pe un singur nume şi ar câştiga fără probleme. Vorbim, evident, de Utilnavorep SA, nume care aproape se identifică, de câţiva ani, cu cel al ACN; şi nici măcar nu e o figură de stil: daţi un search, pe google, după termenul "utilnavorep", fără nimic altceva în plus, şi veţi vedea că singurul client memorat de internet pentru firma menţionată este Administraţia Canalelor Navigabile.

De data aceasta, compania de stat condusă de Valentin Zeicu a virat către firma prietenului şi colegului de partid Marian Mitrea, director al Administraţiei Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL) suma de 1.124.829, 09 lei, fără TVA, pentru lucrări de reparaţii la ecluza nr. 2 din Ovidiu. Concret, este vorba despre "Restabilirea parametrilor constructivi şi funcţionali prevăzuţi în documentaţia tehnică a porţii plane - ecluza nr. 2 Ovidiu. Este necesară execuţia următoarelor lucrări de reparaţii: a) construcţie metalică poartă; b) servomotori acţionare porţi şi instalaţie hidraulică exterioară; c) instalaţia hidraulică interioară; d) mecanisme de rulare şi ghidare; e) sistem de etanşare; f) panouri de protecţie; g) scări şi platforme acces; h) protecţie anticorozivă construcţie metalică; i) mecanisme de comandă, accesorii. Pentru a fi create condiţiile de execuţie a acestor lucrări sunt necesare o serie de lucrări pregătitoare şi anume: - Revizia dispozitivelor ce se utilizează la reparaţii ; - Montarea batardourilor de punere la uscat a ecluzei nr.2; - Golirea sasului ecluzei - Repararea şi montarea de scări şi platforme de acces la echipamentele componente ale porţilor". Contractul a fost atribuit pe 22 august, în urma unei licitaţii care a stârnit interesul doar firmei lui Mitrea. Un amănunt amuzant din această nouă parafare a amiciţiei dintre Zeicu şi Mitrea îl regăsim la secţiunea preţ. Astfel, pentru ca lucrurile să aibă luciul unei legalităţi perfecte, fraţii de contracte ACN şi Utilnavorep s-au făcut că au şi negociat la preţ, lăsând impresia că statul a rămas ferm pe poziţie şi nu s-a lăsat jecmănit. Aşa se face că Zeicu nici n-a vrut să discute şi, din valoarea estimată iniţial a lucrărilor, de 1.125.186 lei, nu s-a lăsat până n-a tăiat la sânge, până a ajuns la cea atribuită firmei lui Mitrea, de 1.124.829, 09 lei. O economie de 356, 91 lei, la o sumă de peste 1,1 milioane nu e de ici, colea.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369