REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Uygar Mustafa Sertel: „Pentru investitorii din țara noastră România este o țară importantă, cu investiții considerabile”

Uygar Mustafa Sertel: „Pentru investitorii din țara noastră România este o țară importantă, cu investiții considerabile”

Replica API 5 aprilie 2017 | 23:19 451

Consulul General Uygar Mustafa Sertel a vorbit, în cadrul unui interviu pentru interetnica.ro, despre primele impresii despre români și România și despre proiectele pe care le are aici, la o lună după ce a fost numit în funcția de Consul General al Republicii Turcia la Constanța.

„Unul dintre cei mai importanți factori în formarea unei impresii pozitive despre România a fost căldura, atitudinea ospitalieră a prietenilor noștri români. Cred că această atitudine este motivul pentru care coetnicii noștri turci și tătari trăiesc aici de secole în pace și armonie cu poporul român. În acest sens, conviețuirea în pace, toleranță și armonie a unor comunități diferite, fără a întâmpina nici o discriminare, altfel spus „modelul dobrogean de armonie” reprezintă un exemplu de succes”, a precizat consulul.

De asemenea, a punctat și de importanța zonei din sud-estul României pentru relațiile cu Turcia. „Constanța și Dobrogea în general este o regiune în care de secole s-au contopit diferite culturi. În acest sens, moștenirea istorică și culturală din zonă precum și comunitatea de coetnici care trăiește aici apropie România și Turcia din punct de vedere cultural și social. Mai mult, datorită apropierii sale geografice, Dobrogea contribuie la creșterea potențialului comercial și la dezvoltarea relațiilor noastre bilaterale. Pe lângă cele patru curse săptămânale ale Liniilor Aeriene Turce (THY) între Constanța și Istanbul, legăturile rutiere și maritime sunt elemente care apropie țările noastre”, a precizat Excelența Sa.

Consulul a vorbit, printre altele, și de misiunea sa și țării pe care o reprezintă. „Una din principalele noastre misiuni o reprezintă dezvoltarea contactelor economice, comerciale, culturale și sociale dintre țara noastră și localitățile din circumscripția Consulatului nostru. În special legăturile economice și comerciale au atins un nivel avansat. Pentru investitorii din țara noastră România este o țară importantă, cu investiții considerabile. În acest domeniu există încă un mare potențial, pe care intenționăm să îl valorificăm eficient în perioada următoare. Considerăm că putem dezvolta și mai mult cooperarea și contactele în domeniul învățământului și în mediul academic. Intenționăm să continuăm, în colaborare cu autoritățile Române, cu Ambasada Republicii Turcia la București și cu TİKA, activitățile având ca scop păstrarea operelor care alcătuiesc moștenirea istorică și culturală a regiunii în care ne aflăm”, a adăugat Uygar Mustafa Sertel.

Uygar Mustafa Sertel este, începând cu data de 1 februarie 2017, noul Consul General al Republicii Turcia la Constanța. Născut în anul 1974, diplomatul turc a absolvit Facultatea de Științe Economice și Administrative, Specializarea Relații Internaționale, din cadrul Universității Gazi din Ankara, urmând și un master în același domeniu. Începând din anul 1997 lucrează în Ministerul Afacerilor Externe din Turcia, unde a ocupat diferite funcții, atât la Ankara, cât și în cadrul reprezentanțelor diplomatice ale Turciei de la Beijing (2000 – 2002), Salzburg (2002 – 2005), Londra (2008 – 2011). Din 2013 până în momentul venirii la Constanța a fost prim-consilier în cadrul Ambasadei Turciei de la Stockholm. La mai bine de o lună de la preluarea postului de la Constanța, Consulul General Uygar Mustafa Sertel a vorbit, în cadrul unui interviu, despre primele impresii despre români și România și despre proiectele pe care le are aici.

Sursă foto: internetica.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu avem nevoie de asemenea investitori cu saorma, cataif si sugiuc,avem nevoie de investitori strategici occidentali.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108