Uzina Midia Năvodari își extinde activitatea în Vrancea: 10 mil. de lei pentru... un alt proiect fotovoltaic
Uzina Midia Năvodari își extinde activitatea în Vrancea: 10 mil. de lei pentru... un alt proiect fotovoltaic
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMidia Green Energy, fosta Uzina Midia Năvodari, compania deținută de statul român și de grupul Rompetrol (KMG International), vrea să înființeze o centrală fotoelectrică de 3 MWp și în județul Vrancea. În acest sens a demarat o licitație pentru furnizare de echipamente de producere energie electrică fotovoltaică, inclusiv proiectare, montaj mecanic și punerea în funcțiune. Peste 10 milioane de lei a pus la bătaie compania pentru acest proiect, aceeași sumă pe care o va investi și pentru parcul din Prahova.
În toamna anului trecut, Midia Green Energy SA, fosta Societate Comercială Uzina Termoelectrica Midia SA, anunța că este în căutarea unui teren pe care dorește să înființeze o centrală fotoelectrică. Se dorea închirierea, pe o perioadă de 30 de ani sau cumpărarea unui teren, pentru aproximativ 6,2 milioane de lei. N-au găsit teren în Constanța și au ajuns în Prahova, în comuna Gornet, ulterior fiind lansată licitația pentru execuția lucrărilor de construire a centralei, valoarea contractului fiind de peste 10 milioane de lei, fără TVA.
Iată că, mai nou, compania statului român vrea să-și extindă activitatea și-n Vrancea. Midia Green Energy intenționează înființarea unei centralei fotoelectrice de 3 MWp în comuna Dumbrăveni, județul Vrancea. A demarat și licitația în acest sens, procedură ce constă în furnizare de echipamente de producere energie electrică fotovoltaică, inclusiv proiectarea, montaj mecanic și PIF.
Centrala electrică fotovoltaică va avea o putere instalată de 3 MWp c.c., și va fi montată pe un sistem cu o tehnologie fixă la sol. Centrala fotovoltaică va avea următoarele caracteristici: putere instalată învertoare 3 MWp, putere instalată panouri 3.424,08 kWp, iar terenul alocat este de 33.708 mp. Realizarea instalației prin utilizarea panourilor fotovoltaice monocristaline, montate pe structură fixă, fixate pe sol prin batere.
Soluția propusă prin Studiu de fezabilitate de realizare a investiției constă în următoarele: - se vor furniza și monta 7782 buc panouri fotovoltaice de 440 W/panou. Puterea totală a panourilor fotovoltaice noi montate va însuma minimum 3.424,08 kWp. - se vor furniza și instala 30 invertoare de 100 kW/invertor - pentru transformarea energiei electrice de curent continu în energie de curent alterativ; - furnizarea și instalarea a unui post de transformare (PT) 0,4/20 kV, prefabricat de 3150 kVA; - se vor monta panouri fixe, pe structura metalică; - instalații de legare la pământ si paratrăsnet; La instalația de legare la pământ se vor racorda toate părțile metalice ale echipamentelor, inclusiv a construcțiilor. Priza de pământ va fi comuna cu instalația de paratrăsnet; - se va asigura iluminatul în interiorul parcului fotovoltaic, cu corpuri de iluminat cu LED 30W; - se vor amenaja drumuri tehnologice balastate pe perimetrul terenului (mai puțin latura din vest) în lungime de 800 m, cu o lățime de aproximativ 3 m.
Lucrările și serviciile precum îngrădirea perimetrului, montarea sistemului de supraveghere video și efectuarea lucrările prevăzute in ATR vor fi efectuate de achizitor. Pentru realizarea circuitelor electrice subterane ( 0,4 – 20 kV ) se vor respecta normele de execuție în vigoare. Caracteristicile principalelor a echipamentelor propuse in SF sunt: ü Panou fotovoltaic : Eficienta panoului fotovoltaic 21 %; - Puterea panou 440 W; ü Invertor : - Eficiența 98,6%; - Puterea 100 KW; ü Transformatoare de putere: 1 bucăți x 3150 kVA.
Uzina Termoelectrica Midia SA și-a schimbat denumirea
Uzina Termoelectrica Midia S.A., cea mai mică companie din subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, înființată înainte de 1989 cu un singur scop, furnizarea de abur pentru rafinăria Petromidia, și-a schimbat denumirea, în 6 decembrie 2022, în Midia Green Energy SA. Cu această ocazie, fosta Uzină Termoelectrica Midia S.A și-a relocat și sediul principal din B-dul Năvodari nr. 9A în B-dul Năvodari nr. 9B, intrând, astfel, într-un proces de restructurare personal și activitate principală.
Compania are ca acționar majoritar Statul Român, cu 57 % din acțiuni, și KMG International NV, cu sediul în Olanda, deținând 43 % din acțiuni. Începând cu data de 17.11.2021 s-a realizat transferul de afacere între Uzina Termoelectrica Midia S.A și Rompetrol Energy S.A. prin care toată activitatea principala a UTMIDIA a fost transferată către Rompetrol Energy împreună cu active, locație, capacități de producție si angajați conform contractului de transfer de activitate semnat între părți pe 29.04.2021. Anul trecut, compania a avut vânzări de 4,4 milioane de lei și profit de peste 871.000 lei.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News