REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Uzun de la Apele Române i-a explicat lui Dobre cum e cu contractele de închiriere a plajelor

Uzun de la Apele Române i-a explicat lui Dobre cum e cu contractele de închiriere a plajelor

Replica API 26 septembrie 2017 | 00:00 301

La dezbaterea privind noua lege a turismului,

La dezbaterea privind noua lege a turismului,

Mircea Dobre

În cadrul unei dezbateri la Constanţa, cu actorii din industria turismului, pe seama noii legi a turismului, ministrul Mircea Dobre a declarat că există o propunere ca hotelierii de pe litoral să aibă drept de preempţiune la închirierea sectoarelor de plajă pentru a le oferi astfel turiştilor pachete complete de vacanţă. Ideea este susţinută de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), a cărui preşedinte este omul de afaceri Mohammad Murad şi care, după cum se ştie, se confruntă cu o astfel de problemă legată de hoteluri recent achiziţionate, dar care nu au plajă în administrare.

„Este o discuţie mai veche în care operatorii economici care deţin unităţi de cazare pe litoralul Mării Negre să aibă un drept de preempţiune la a achiziţiona sau a avea plajă pentru a-şi închide un cerc al activităţilor, respectiv al serviciilor pe care le oferă”, a afirmat ministrul, precizând că vrea ca această prevedere să fie introdusă în viitoare lege a turismului, conform Agerpres.

El a mai spus că problema plajelor trebuie discutată și cu ministrul Apelor și Pădurilor, având în vedere că acestea se află la Compania Națională Apele Române, noul director executiv al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Hristu Uzun, afirmând că subiectul nu are esență, având în vedere că, prin regulament, hotelierii au prioritate la închirierea sectoarelor de plajă. „Hotelierii au prioritate, au un punctaj favorizant și politica Apelor Române este ca hotelierii să aibă plajă. Obiectivul hotelierului este ca turistul să facă plajă și să aibă un serviciu comun, hotel și plajă. Pe vremuri, patronii, hotelierii nu au vrut plajă și din cauza asta au apărut alte societăți care și-au permis să vină la licitație și au câștigat-o.

Din acest motiv, unele hoteluri nu au plajă”, a susținut Hristu Uzun, conform Agerpres. Directorul excutiv al ABADL a mai precizat că unele contracte cu agenți economici care dețin suprafețe de plajă nu pot fi reziliate deoarece sunt încheiate pe o perioadă de zece ani. „Contractele care au fost luate prin procedură de licitație nu se pot rezilia. Sunt contracte pe 10 ani, cu drept de preempțiune, nu se pot rezilia. Vom fi dați în judecată”, a subliniat directorul ABADL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste porci care au scapat de pesta, statiunile sunt si au fost pline de gunoaie, sa chemam bulgarii sa faca turism si la noi, in locul mafiei comunisto-securiste, care se crede stapana peste toti si toate..
0
0
Penru cine nu stie acest personaj SLINOS a primit nota 2 la primul concurs fara sprijinul lui FELIX iar acuma e mare si tare ,bv PSD Constanta......
1
0
7-8000 euro pe factura 5000 euro la purtator , cam asa e cu plajile, dar daca tot poporul tace ursu joaca samba
0
0
anulati contractele '' licitatii''. sa aibe hotelurile plaja nu HOTII ! la fel si cu bazele nautice !
1
0
tarasenia este foarte simpla ,niste makedoni borfasi fac sa castige licitatiile alti makedoni borfasi,dupa care acestia fac parcele mai mici pe care le subinchiriaza la alti infractori ,cand vin apele in control.rar,acestia din urma platesc spaga de rigoare
3
2
Nea Chitule,la sedinta te-ai cam incurcat si te-ai fastacit.Cum dracu ? La valoarea ta ? Doar ai luat concursul cu note mari ? Sau l-ai luat ca asa trebuia ? N-ai valoare ! In conditiie in care ai mai fost director.... esti mic.
4
0
Cand vine vorba de plaje, Hristache o da in algoritmuri si punctaje. In realitate, plaja e luata de baietii smecheri care vin cu pret de rupe cerul, dupa care subinchiriaza si isi scot banul inzecit, fara sa miste un deget. Jumate din plajele din Mamaia sunt la firme portuare, firme de constructii, carciumi si autoserviri etc. Hotelurile care au prins si plaja in ultimii 10 ani le numeri pe degete, si alea sunt toate pe spranceana - a lu Hagi, a lu Paunescu, italienii evazionisti etc.
2
1
Si sa paltim pentru un sezlong 50 lei, deorece plaja este a unui hotelier!!!! Constantetii nu ar trebui sa plateasca niciun leu pentru sezlong!! Plaja este a cetatenilor!!!!!!
7
0
Pai cu asa ministru al turismului,asa turism avem!Ce asteptari sa ai de la ministru covrig sau corn si lapte!
5
0
Judetul Constanta s-a machedonizat.. sa mergeti la ovidiu unde primaria colcaie de neamurile primarului scupra-pinochio puse in posturi cheie chiar daca nu au studii adecvate postului.
10
1
Ce nu intelege lali Hrista sau Chita este faptul ca atunci cand intervine Mohamed Murad totul este permis.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614