REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

V-aţi cumpărat maşini din parcurile auto de pe variantă? Posibil să fi luat ŢEAPĂ! Ce spune şeful OPC

V-aţi cumpărat maşini din parcurile auto de pe variantă? Posibil să fi luat ŢEAPĂ! Ce spune şeful OPC

Replica API 23 mai 2017 | 00:00 2821

Evaziune fiscală şi maşini fără garanţii

Evaziune fiscală şi maşini fără garanţii

Dacă vă plac maşinile şi vreţi să rupeţi gura târgului cu un bolid de lux, poate ar fi bine să judecaţi de două ori înainte să aruncaţi banii pe una la mâna a doua sau „nouă” din parcurile auto de pe bulevardul Aurel Vlaicu! În cursul zilei de luni, inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului au luat la verificat parcurile auto din municipiul Constanța, mai exact cele 10 parcuri auto de pe bulevardul Aurel Vlaicu.

La 8 dintre ele au fost depistate nereguli majore! Cele mai multe dintre ele practică evaziunea fiscală, iar maşinile vândute nu sunt oferite cu vreo garanţie! Cu alte cuvinte, sub învelişul ochios al bolizilor de lux nu poţi şti cu siguranţă dacă se află chit, motor distrus, probleme la direcţie sau alte asemenea vicii pe care le descoperi nu din prima, ci pe parcurs, atunci când eşti nevoit să apelezi la... serviciile de tractare pentru că „frumuseţea” ta pe patru roţi refuză să mai pornescă!

„Am ridicat documente informative cu privire la chiria locului. Dacă va fi nevoie voi sesiza organele de poliție”, a declarat Horia Constantinescu, șeful CJPC, imediat după controalele de la parcurile auto. „În zece curți controlate, pentru că nu putem vorbi despre agenți comerciali, ci despre niște incinte în interiorul cărora sunt niște mașini care au toate afișat în geam același număr de telefon pentru fiecare parc în parte, am descoperit că nu există societăți comerciale care să stăpânească aceste suprafețe, există personae fizice.

Acestea, sub auspiciul legalității, comecializează mașini pentru care primesc un comison. Noi nu avem cadru legal să desfășurăm cadrul legal pentru a desfășura cadrul legal pentru a desfășura o acțiune împotriva unei persoane fizice, dar ceea ce putem face este să informăm cetățenii că există riscuri majore la achiziționarea unui autovehicul și, după cum se poate vedea, nu sunt cele mai ieftine.

De ce există aceste riscuri? Actele normative arată că trebuie să fie emis un certificat de garanție de pentru minim un an, iar asta înseamnă că un comerciant trebuie să își asume starea tehnică a mașinii pentru a împrăștia orice fel de suspiciune în ceea ce privește mașina. Cei cu care am discutat ne-au prezentat contracte de inchierere pentru terenuri și au spus că mașinile din incinta acestor spații sunt ale diverșilor proprietar cu care dânșii au înțelegeri, care nu poate fi demonstrată nici printr-un contract de subînchiriere, nici comodat, nici altceva care să prezinte realitatea pentru ceea ce se întâmplă aici.

Realitatea este cruntă. Este o formă de eludare de la plătirea taxelor, a certificatului de garanție, o formă de înșelăciune. Majoritatea mașinilor vin din străinătate și ca formă de zvonistică, ele vin din străinătate cu diverse problem tehnice și sunt puse în vânzare ca fiind noi”, a explicat Constantinescu.

„Îi sfătuiesc pe cumpărători să nu își achiziționeze mașini care nu au certificat fiscal. Din păcate, noi nu putem să le dăm amenzi, însă vom face o adresă la ANAF și RAR”, a adăugat Constantinescu.

La un alt parc auto, inspectorii nu l-au găsit pe patron, în schimb l-au invitat la sediul OPC, unde va trebui să prezinte contractele pentru maşini, aşa încât să poată fi realizată verificarea.

„Amenzile ar fi de la 5.000 de lei la 25.000 pentru lipsa certificatului de garanție, dar asta doar pentru societățile comerciale. Cei care nu au firme nu pățesc nimic. OPC nu are competență”, a conchis Horia Constantinescu. Șeful CJPC face apel la cei care au fost păcăliți de acești samsari de automobile să meargă la OPC, să depună reclamaţii.

Mihaela UNGUREANU, Claudia CORBU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un memeaca cred ca esti vreun samsar ghebos care ti ai luat amenda si nu ai cu ce sa o platesti, de esti asa suparat pe glezne si pe cioc
2
1
Mare controloare opc.ditamai baba...cu curul gol.macar de s ar uita in oglinda,sa vada ca varsta nu ii permite sa mai poarte asa ceva.probabil e vreo divortata in cautare de noi amanti
2
4
ba esti nebun!!!
0
0
Control OPC in fustite si rochite
6
0
Pai daca nu sunt autoturisme noi.cum sa dai garantie mai nebunule??unde ai vazut tu in lumea asta asa ceva?in germania.franta olanda belgia si in restul tarilor este acelasi lucru ca la noi. A-ti inebunit cu toti.dar va trimite tariceanu pe traseu.si trebuie sa executati ordinele Va faceti de ras cu asemenea aberatii golanilor
1
7
Gata mah ai rezolvat speta. Bai nenica, sa te duci si in Costinesti sa verifici barurile lui nastasr si a lui stejecom . Ai tupeu ? Asa ca ti-ai dorit masina smekera pe bani putini nu prea ti-a iesit. Si aia cu cadru legal sa-mi frec una daca inteleg ceva . Si parca nu rimeaza !
3
0
A vrut el sau vreo rubedenie de a lui sa isi cumpere masina de "american" si probabil si-a pus-o la popou... si acum e foc si para Daca vrei masina de fitze, scoate si banii din buzunar ca fitzosu' , nu te da mare la apa mica ca iti ies gleznele... Vreti talente da de platit pe masini vrei sa platiti mai ieftin decat pretul in statele europene la o masina asemanatoare dar cu 2-300000 pe reali... dar voi vreti cu 100000 km sau chiar mai putin.. asa ca.. ciocu mic si joc de glezne
1
2
Eu am descoperit asta iarna in parcurile din cta o skoda superb care avea 215000 de km in bord si in realitate avea 600000 km daca nu credeti cautati articolul aici pe Replica!!
5
2
Felicitari partidului ca ai pus un astfel de om cu coloana vertebrala intr-un post cheie ,un om corect care respecta legea dar vrem sa vedem daca va aplica legea si la bich-barurile daruite nepotului,apropiatilor de pe plaja costinesti inclusiv sezlongurile daca vor fi taxate cu casa de marcat .
9
0
Opc controleaza targul de masini restul problemelor sunt rezolvate
6
1
Bai neneaca,de ce atata preocupare din partea inspectorului cu ,,cadru legal''?Toti neavenitii isi dau cu parerea despre inexistenta cadrului legal.El este acolo sa aplice legea si nicidecum sa o discute o situatie daca este acoperita de lege sau nu.Ei nici nu cunosc legile ca lumea si le mai si comenteaza.
4
2
Noi nu avem cadru legal sa desfasuram cadrul legal pentru a desfasura cadrul legal pentru a desfasura o actiune impotriva unei persoane fizice. Voi mai si cititi ce scrieti?
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369