REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VĂ BATEŢI JOC DE EI? Semnalul de alarmă tras de un poliţist constănţean: ‘Azi am împlinit 32 de ore nedormite’

VĂ BATEŢI JOC DE EI? Semnalul de alarmă tras de un poliţist constănţean: ‘Azi am împlinit 32 de ore nedormite’

Replica API 13 februarie 2018 | 00:00 368

Polițiștii din întreaga țară sunt nemulțumiți de ultimele măsuri luate de Guvern, prin care sunt obligați să asigure permanența, de la domiciliu, dar fără să fie plătiți pentru orele respective. Un polițist din Mangalia, Dan Georgescu, a exemplificat pe o blogul său personal o exemplificare a ceea ce înseamnă asigurarea permanenței și „statul acasă” pe care ministrele Carmen Dan și Lia Olguța Vasilescu au susținut că nu vor să-l plătească, după ce a lucrat mai bine de o zi într-un dosar greu, al unei tinere violate și batjocorite de fostul iubit.

„Săptămâna asta am postat foarte puțin. M-au dezamăgit extrem de tare niște declarații. Una este chiar a doamnei ministru Dan, care a spus că nu plătește ”statul acasă” și cealaltă, a doamnei ministru Lia Olguța Vasilescu. Prima păstorește ministerul nostru, M.A.I. Un minister cu peste 120.000 de polițiști, jandarmi, pompieri...etc. Cealaltă Ministerul Muncii și bla...bla...

Azi am ”împlinit” 32 de ore nedormite. 32 de ore, dintre acestea 24 fiind NEPLĂTIT, alături de colegi împreună cu care am încercat să demonstrăm că un suspect de viol merită să stea după gratii. Un magistrat a decis altfel, lăsându-l în libertate, după ce a violat, a lovit cu pumnii și cu picioarele victima a aruncat cu băutură pe ea și chiar a urinat pe ea. Probabil că dacă ar fi făcut și caca pe săraca fată ar fi contat.

Atât eu cât și alți colegi am sărit din pat, din ”statul acasă”, NEPLĂTIȚI de această dată și am venit să ne facem datoria. ERAM LIBER, AȘ FI PUTUT SĂ ALEG SĂ NU FAC NIMIC. Cum v-ați închipui că cineva să ceară ajutorul Poliției iar polițiștii să spună: ”îmi pare rău, sunt în timpul liber, nu am cum să vă ajut”? Cum te mai poți uita în ochii unui om?

S-a vorbit că nu se acceptă să fim plătiți ”stând acasă”. Ok, nu ne plătiți! Dar nu mi se pare corect să muncești pe degeaba. Oriunde în lumea asta cine muncește peste programul normal de lucru este recompensat financiar. Acel ”stat acasă” recompensa pe cei care, în realitate, erau la dispoziția oamenilor. Cei care în câteva minute vin și fac cercetarea la un accident, la un furt, care îți caută copilul pierdut, etc. Mi-aș dori sincer să nu fie nevoie să ne plătiți. Să existe polițiști atât de mulți, încât să te împiedici de ei pe stradă și să nu fie nevoie ca noi să stăm cu telefonul băgat în fund, tresărind la fiecare apel la 2, la 3 sau 5 dimineața.

Nu este vina noastră că suntem puțini. Eu nu mi-am ales să muncesc pe gratis

Nu este vina noastră că suntem puțini. Știu, o să aud vechea placă: ”voi v-ați ales să faceți asta”. Eu nu mi-am ales să muncesc pe gratis. Și nu cred că cineva lucrează pe gratis. Voi munciți pe gratis?

Și ministrul Muncii și bla bla bla a venit cu o declarație nefericită. A afirmat ironic și într-un mod total tendențios că i-ar fi spus un polițist că nu mai poate bea atunci când este liber și că în opinia domniei sale nu concepe cum polițiștii pot bea în timpul liber, încercând să ne jignească că am fi toți niște ”cititori”. Serios? Dar dvs. respirați în timpul liber? Și dacă vrea să bea, e problema lui. Pentru că de aceea este TIMP LIBER. Să poți face ce vrei cu el. Eu vreau să merg la sala de sport, altul să stea cu familia, iar un alt coleg poate vrea să stea la o bere și un grătar cu prietenii. Este bețiv pentru că vrea să stea la o bere cu prietenii în TIMPUL LUI LIBER?

Nu înțeleg cum oameni care sunt pe niște funcții atât de importante aleg să jignească oamenii din subordine sau pe cei care le păzesc liniștea. Cum ajung să iasă în spațiul public și să stârnească oamenii împotriva noastră, aruncând ”măriri salariale”, când în realitate acestea sunt ciuntiri imense ale salariilor noastre. Vă rugăm nu ne mai ”măriți” salariile, o să ajungem să nu ne mai putem plăti ratele”, este textul postat de polițistul din Mangalia.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce fotografie de profil imbecila a postat militianul .Ne mai miram de ce aceasta institutie a fost si este plina cu obsedati .
1
1
Popa, doctorul si primarul te buzunaresc cu zambetul pe buze si nu ai curaj sa le le spui nimic ba nici nu ii deranjezi in afara programului......stabilit de ei
2
1
In toate orasele e la fel politistii vind anchete ,pagubitii sunt amenintati sa taca sau li se face dosare iar cei ce dau spaga scapa
1
0
Si in orele astea, ai luat spaga de 10 milioane? Sau mai mult? Nu te faceai militian daca nu iti era neorunul golas la spaga. Din astea 10 milioane spaga, cate se duc la fiica-ta si la fii-tu? Familia ta nu e cu nimic mai putin vinovata pt. spaga pe care o aduci acasa.
3
3
Draga Florentina,unii dintre ei iau bani pe ore nemuncite trecute pe hartie,salarii de excelenta ,ore de noapte si el nu munceste decat ziua,bani ptr.Functii pe care apare doar in acte ca el e cu totul in alta parte..toata ziua pling si barfesc ,sunt putini cei care Muncesc...intreabai cum fug Lunea si Vinerea la ora 13 chipurile la sport,cine le verifica programul d-lor ofiteri si subofiteri..multi isi fac piata ,ore la facultate in timpul programului..sunt elevii unii dintre ei ,fac pe instructorii auto in timpul programului....etc...
2
2
La.pol.MAngalia in.parcare sa vedeti expoxitie de bolizi dintr un salariu de 3500lei, cam bate la.ochi
4
2
E f trist si revoltator ceea ce se intampla. Cu atat mai mult in acest caz, violatorul este cunoscut pt agresiuni mai vechi si pt natura violenta pe care o are fata de femei. Lasati-l in libertate, fratilor, ca poate va aparea fata in sicriu la tv. Doar atunci cazul primeste atentie. Si vor sari romanii ca e politia de vina. Aiurea, au alergat bietii oameni toata noaptea pt nemernicul asta, sa il prinda, sa isi faca treaba, sa se faca dreptate si un dom' procuror a decis sa faca si el pipilica pe munca lor, exact ca si bestia aia.
7
1
nu cred ca se mai ia spaga, au trecut vremurile alea. eu ii cred, e naspa sa fii mai tot timpul la datorie si sa nu fii platit. pentru ca nu mai ai chef sa faci nimic.
11
4
cum justifica statul deplasarile in timpul liber cu autoturismele unitatii si cum de se are acces la armament si altele ...
3
7
majoritatea aveti vile ,masini de lux de unde ? am uitat mai toti aveti afaceri legale,ilegale dar aveti !
4
10
Aceste besti nenorocite
3
2
...Intreaba-i pe acei politisti si nu pe cei care chiar muncesc cinstit.
16
2
nu iau spaga toti,,uni primesc,
12
4
Cum isi.permit colegii dvs din salariu de.bugetar sa aiba vile si.bmw uri?
12
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218