REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vă era dor de Scupra? Primarul din Ovidiu îşi pune în cap şi Curtea de Conturi

Vă era dor de Scupra? Primarul din Ovidiu îşi pune în cap şi Curtea de Conturi

Replica API 27 mai 2015 | 09:47 1396

S-a întors

S-a întors

George Scupra

Unul dintre cei mai pitoreşti primari ai judeţului Constanţa, George Scupra de la Ovidiu, este nevoit din nou să dea „cu subsemnatul”. De data aceasta, Scupra a intrat în gura Agenţiei Funcţionarilor Publici şi a Curţii de Conturi, care dau de pământ cu primăria minunatului nostru edil.

După o telenovelă care durează de mai bine de-un an la Direcţia de Asistenţă Socială, de unde se dau afară, se numesc unii şi ăilalţii, după competenţe, după relaţii, după câte şi mai câte, Scupra iar a dat de belea. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a chemat în instanţă Primăria Ovidiu, primarul George Scupra şi pe Viorica Voica Mazilu, aşa cum reiese din dosarul nr. 39294/3/2014, de la Tribunalul Bucureşti.

„Pe data de 11 aprilie (2014 – n.r.) s-a dat o dispoziţie, contestată de funcţioarii publici. A fost angajată pe 1 aprilie (Mazilu – n.r.), iar pe data de 10 i-au dat dispoziţie de numire în funcţie de şef serviciu, ceea ce era ilegal. A fost anulată şi de Tribunalul Constanţa. Au făcut recurs şi au pierdut la Curtea de Apel. Primarul a primit o solicitare să anuleze această dispoziţie, nefiind legală. La vremea aceea, primarul a răspuns că îşi asumă demersul. Au organizat acel concurs – minciună şi nu s-a prezentat nimeni, nici de la Prefectură, nici de la Agenţie, de la nimic şi au numit-o în funcţie de conducere, funcţionar public, şef serviciu. Pe 12 noiembrie, funcţionarii publici s-au autosesizat, văzând că ei (Primăria Ovidiu – n.r.) n-au procedat la anularea acelei dispoziţii şi le-au deschis proces”, ne-a spus un angajat din cadrul primăriei lui Scupra.

Viorica Voica Mazilu este cunoscută în localitate ca apropiată a soţiei primarului, Cristina Scupra. Nici nu este greu de intuit, amândouă sunt profesoare la şcoala din localitate, unde soţia lui George Scupra este director. „E suplinitor, colegă cu nevastă-sa în liceu. (...) Are o problemă (George Scupra – n.r.) că, prin Asistenţă Socială, se pot da ajutoare nenumărate (...)”, ne-a mai spus sursa noastră din cadrul Primăriei Ovidiu, care a mai precizat că Scupra are un motiv în plus pentru a fii emoţionat, întrucât Curtea de Conturi a dat năvală recent în instituţie. „Curtea de Conturi a venit de două săptămâni şi controlul îl avem până pe data de 29. Au venit “pe tematică”, dar şi din punctul ăsta de vedere are emoţii (George Scupra – n.r.), pentru că nu e chiar în regulă”, ne-a mai spus angajatul primăriei.

Până la închiderea ediţiei, primarul de la Ovidiu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614