REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Va începe și exodul finanțiștilor dacă salariile rămân la nivelul de jos al salarizării din sectorul bugetar

Va începe și exodul finanțiștilor dacă salariile rămân la nivelul de jos al salarizării din sectorul bugetar

Replica API 4 aprilie 2017 | 00:00 280

Sindicate din Finanțe:

Sindicate din Finanțe:

Sindicatele din Finanțe, SindFISC, anunță un "exod al finanțiștilor" dacă salariile angajaților vor rămâne la nivelul de jos al salarizării din sectorul bugetar, conform AGERPRES.

"Stimați guvernanți, susținem faptul că medicii trebuie să fie bine plătiți, susținem faptul că cei care ne instruiesc copiii sau cei care asigură ordinea publică trebuie să aibă salarii decente. Nu putem fi de acord, însă, ca activitatea noastră instituțională să nu fie nici măcar finanțată, iar salariile noastre să rămână mult în urma salariilor altor colegi bugetari, pentru care noi, cei din Finanțele Publice, suntem direct răspunzători în alimentarea bugetului statului. De ce oare să nu raportăm și salariile finanțiștilor din țara noastră la salariile finanțiștilor din Uniunea Europeană, activitatea și modul nostru de lucru, cu cele ale omologilor finanțiști din alte state? Cu siguranță, vom constata că diferențele sunt enorme și acestea vor justifica, pe deplin, o finanțare corectă necesară desfășurării activității celor pe care îi reprezentăm", se mai arată în comunicat.

De asemenea, sindicatele din Finanțe vorbesc și despre un posibil "exod al finanțiștilor" în cazul în care salariile angajaților din sistem vor rămâne scăzute.

"Dacă salariile angajaților din Finanțe vor rămâne la nivelul de jos al salarizării din sectorul bugetar, va incepe și exodul finanțiștilor, nu numai al medicilor sau altor categorii profesionale, fenomen constatat de mult timp și adus de organizația noastră la cunoștința domniilor voastre, în special cu privire la salariații din zonele specifice activității fiscale (inspecție fiscală, antifraudă, executare silită, juridic, IT etc). În condițiile în care acest exod se va amplifica, oare cine va mai contribui la alimentarea bugetului din care trebuie plătite salariile mult promise celorlalți bugetari? Cum se vor mai colecta veniturile cu care să se ducă la îndeplinire programul de guvernare?", se menționează în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Exod,nu pe bune,sa traiesc sa o vad si pe-asta ! Sindicalistii din finante ocupati-va de altele nu de interse personale : Eliminarea sau reducerea impozitelor pe salarii ca doar aveti nevoie de avantaje muncind in finante. Bonuri masa si vacanta Prioritati la marfuri confiscate etc. Lasa exodul,sau exodul liderilor de sindicat.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218