REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Vă mai aduceţi aminte de "lista lui Pavel"? Şefii sancţionaţi pentru "plocoanele" duse la MAI, repuşi pe funcţii

Vă mai aduceţi aminte de "lista lui Pavel"? Şefii sancţionaţi pentru "plocoanele" duse la MAI, repuşi pe funcţii

Replica API 18 martie 2014 | 00:00 900

Câinii latră, Lipan e iar pe post!

Câinii latră, Lipan e iar pe post!

Fenomenul boomerang începe să-şi pună amprenta pe Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa. Finele lunii octombrie 2013 a întâmpinat un adevărat uragan la nivelul instituţiei, când şeful de atunci, Aurelian Pavel, dar şi şeful Serviciului Antidorg, respectiv Cristian Lipan, au fost retrogradaţi în urma unui control al IGPR cu privire la o trimitere în judecată ce viza patru angajaţi ai Brigăzii, acuzaţi că au sechestrat şi au bătut un investigator sub acoperire din cadrul DGA. Însă, în timpul controlului, la iveală a ieşit şi o listă în care Aurelian Pavel ar fi trecut cadourile de Crăciun destinate şefilor de la minister, din Bucureşti, respectiv băuturi alcoolice fine şi... peşte.

Urmare a relatărilor în presă cu privire la "lista scrisă de Pavel", şefii BCCO Constanţa au intrat în ancheta superiorilor. În octombrie anul trecut a venit şi "verdictul": "În urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul Superior de Disciplină constituit la nivelul IGPR, faţă de şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, precum şi faţă de şeful Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa a fost propusă şi aprobată de inspectorul general al Poliţiei Române, următoarea sancţiune disciplinară: trecere într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, în conformitate cu prevederile Legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului şi ale Ordinului ministrului nr.400/2004 privind regimul disciplinar al personalului din M.A.I., pentru deficienţe în activitate, identificate în urma controlului efectuat de către Corpul de Control al ministrului şi Direcţia Control Intern din IGPR", se preciza într-un comunicat al Poliţiei Române. A urmat o adevărată vânzoleală, Pavel şi-a pregătit retragerea, intrând în concediu de paternitate, în timp ce conducerea BCCO Constanţa a fost preluată de un şef adus de la Galaţi. Între timp, comisarul respectiv s-a întors la Galaţi, iar la BCCO a venit Emilian Pârvu, fostul şef al Poliţiei Municipiului Constanţa. Numai o persoană s-a reîntors pe poziţie - ne referim la "vechea gardă", sancţionată ca urmare a listei mai-sus pomenite. Facem referire la Cristian Lipan, retrogradat şi el în octombrie 2013. Cum s-a făcut, cum nu s-a făcut, cert este că omul legii a depus contestaţie la sacţiune şi acum se află ca un ghimpe în coastă, ocupând aceeaşi funcţie, şi anume de şef Serviciu Antidrog din cadrul BCCO Constanţa. "Vor să scape de el şi nu reuşesc. I s-a propus să meargă la altă brigadă, în alt judeţ, dar nu vrea, se încăpăţânează să rămână la Constanţa. I-au sugerat alt post şi când era retrogradat, anul trecut, dar şi acum", au precizat, pentru "Replica", surse din cadrul IPJ. În ceea ce-l priveşte pe Pavel, şi el ar fi avut şanse să oblige MAI să-l repună pe post, însă momentan preferă să se destindă acasă, în concediul pentru creşterea copilului.

Liliana CHIRU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218