REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Vă mai amintiţi “CRUCIADA ÎMPOTRIVA GARAJELOR” din Constanţa? Mai sunt încă o mie!

Vă mai amintiţi “CRUCIADA ÎMPOTRIVA GARAJELOR” din Constanţa? Mai sunt încă o mie!

Replica API 20 aprilie 2017 | 00:00 261

Numărul insuficient de locuri de parcare din orașul Constanța reprezintă o reală problemă cu care se confruntă actualmente șoferii. Chiar și-așa, unii dintre ei au decis să-și construiască garaje, dar, după cum se poate remarca, deținătorii acestora parchează tot în afara lor. Potrivit reprezentanților SPIT, nu mai puțin de 1.123 de contribuabili figurează în evidența instituției.

Printre construcțiile provizorii aflate pe domeniul public constănțean se numără și garajele pe care oamenii, din păcate, le folosesc pentru depozitarea a fel și fel fe minuni, nicidecum pentru parcarea autoturismelor. Mașinile își găsesc locul în fața acestori imobile. Potrivit reprezentanților Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, taxa pentru terenurile aparținând domeniului public și privat al municipiului Constanța, pe care sunt amplasate construcții cu caracter provizoriu, respectiv garaje, este instituită ca taxă locală.

Taxa se datorează pe perioada ocupării efective a domeniului public sau privat de construcții cu caracter provizoriu- garaje și este în cuantum de 13 lei/ mp/ an sau 39 lei/ mp/ an, în funcție de artera pe care este amplasat garajul. De asemenea, în evidențele fiscale ale SPIT-ului figurează înregistrați cu această taxă 1.123 de contribuabili, dintre care 1.114 sunt persoane fizice și 9 sunt persoane juridice. De la începutul acestui an până acum, taxa a fost achitată de 842 de cetățeni. Totuși, exsită riscul cagarajele să fie demolate în cazul în care sunt depistate a fi construite ilegal.

În cazul în care se constată de către Direcția Poliția Locală prin Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal că amplasarea garajului este ilegală, se vor impune măsuri în vederea eliberării terenului. Ulterior, SPIT-ul va fi înștiințat cu privire la data desființării construcției în vederea scăderii acesteia din evidențele fiscale. Trebuie precizat și faptul că desființarea garajelor este posibilă în măsura în care se vor aloca fonduri pentru amenajarea locurilor de parcare.

Amintim că, în urmă cu câţiva ani, a fost demarată în forţă o acţiune de demolare a garajelor! La fel cum a început, aşa s-a şi stins acest demers.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Gara sunt zeci de garaje !!!! la poarta 4 !!!! veniti la poarta 4 !!! este inca 1995 !!!! Poarta 4 ,Gara !!!!! Toti traficantii de droguri se afla acolo dar scapa ca au pile !
1
0
Garanteaza cineva ca dupa demolarea sau ridicarea garajelor de pe domeniul public,locurile respective vor fi transformate in parcari?Sa nu va treziti in locul garajelor cu vreo magaoaie de 7-8 etaje sau vreo biserica!Nu iti trebuie neaparat garaj pt.depozitarea muraturilor,anvelopelor de iarna etc.Sunt scari de bloc unde vine cate un miros din boxe de iti muta nasul!
3
0
Sa demoleze toate garajele.1 garaj ocupa 2 locuri de parcare.
2
2
Aia de la LV22 au doar tigai de Bulgaria TX!
4
0
Pentru ca acel container are destinatia de garaj auto nu depozit pentru muraturi, etc.
4
1
Si ce treaba are primaria cu ce isi depoziteaza omul in garaj?
4
5
Ati dat-o fix cu mucii in fasole cu aia care "parcheaza tot in afara lor". Da' ce ziceti de aia care au garaj in curte si, de lene, parcheaza tot in strada, sufocind traficul ??
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218