REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Va mai exista un nou val COVID în România? Ce spune Alexandru Rafila

Va mai exista un nou val COVID în România? Ce spune Alexandru Rafila

Cristina BĂRBUCEANU 29 noiembrie 2022 | 00:00 825

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este de părere că nu vom mai avea o problemă de sănătate publică aşa cum s-a întâmplat în anul 2021, deoarece acum majoritatea a trecut prin boală sau s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Rafila a precizat că a semnat o comandă de 3 milioane de doze de vaccin anti-COVID pentru cei care doresc să se protejeze împotriva noii tulpini.

Întrebat, sâmbătă seară, la TVR Info, dacă va reveni numărul mare de cazuri de COVID-19, Alexandru Rafila a precizat că şi virusul e altul acum.
”Nu cred că vom mai avea o problemă de sănătate publică similară ca şi magnitudine cu ceea ce s-a întâmplat în 2021, nici măcar cu ceea ce s-a întâmplat în valul 5, în 2022. Dar e un virus cu o mare variabilitate genetică, aşa sunt toate virusurile ARN, nu e numai coronavirusul şi virusul HIV şi virusul hepatic tip C, toate sunt virusuri cu variabilitate mare. Noi, cu toţii, am trecut prin boală, ne-am şi vaccinat şi am trecut prin boală. Nu mai suntem, în faţa acestui virus, descoperiţi, cum eram în urmă cu doi ani, nu mai suntem la fel. Noi suntem alţii. Şi virusul e altul că vedeţi, el se modifică”, a declarat Alexandru Rafila.
Ministrul Sănătăţii a precizat că România a reuşit să vândă 7,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID în Ungaria şi Germania.
”Noi facem în fiecare an, vaccinare gripală. Opinia mea este că începând cu anul viitor, vom face o vaccinare sezonieră şi împotriva infecţiei cu noul coronavirus care nu o să mai fie nou, la anul o să aibă 4 ani vechime. Am lucrat foarte mult să reducem expunerea financiară enormă a României în ceea ce priveşte vaccinul acesta care a fost achiziţionat în cantităţi enorme şi de către ţara noastră. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să valorificăm vaccinul pe care îl aveam şi am vândut în luna ianuarie altor ţări, Germaniei şi Ungariei, am vândut 7,5 milioane de doze”, a subliniat Rafila.
Alexandru Rafila a mai spus că a semnat o comandă de 3 milioane de doze de vaccin.
”Mai rămăseseră de achitat în acest an, 11,2 milioane de doze şi am avut o negociere intensă cu Comisia şi producătorii, pentru că dacă nu făceam o comandă nu primeam formula nouă a vaccinului. Şi ne găseam într-un paradox, eram obligaţi să cumpărăm 11 milioane de doze dintr-un vaccin care nu se mai foloseşte, din care avem deja câteva milioane pe care le aruncăm Am avut perseverenţă şi am semnat o comandă de 3 milioane de doze care dau posibilitatea persoanelor care au făcut 2 sau 3 doze cu vaccinul vechi să îşi facă un rapel. Avem 8 milioane, 8 milioane şi jumătate de persoane care s-au vaccinat cu două doze şi aproape 3 care s-au vaccinat cu 3 doze”, a mai subliniat Rafila, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca a innebunit toata lumea nu inseamna ca trebuie sa innebunesc si eu - toata lumea vorbeste despre dozele expirate si cauta vinovati pentru ele - eu intreb unde este vaccinul nou azi 29 noiembrie in conditiile in care incidenta in oras a crescut de la 0,35 la 0,41 pentru prima data de la valul 5 sau 6 din vara si de covid totusi se moare - saptamana trecuta au murit in tara asta in medie 3,2 pe zi ceea ce inseamna 1.200 pe an - de o singura boala infectioasa pentru care singura protectie cat de cat ramane vaccinul pentru batrani si bolnavi cronici ! dati vaccinul populatiei magarilor !
0
0
presupun ca Germania şi Ungaria au avut si ele contracte cu ue ca si noi si au cumparat cantitati imense - greu de inteles cum de nu au ramas cu stocuri de milioane ca noi si au mai si cumparat - parca am fi specii diferite
0
0
E ca în Las Fierbinti. Sti ce zic?
0
0
in vara 2021 au fost multe zile la rand cu nici un mort covid si indicele era 0,03 iar in toamna a venit urgia cu 400 - 500 de morti covid pe zi, multe saptamani si luni de zile la rand; dar cam toata lumea pare sa fi uitat; cum se chema cei care nu invata din propriile greseli ?
0
0
vreo 70 - 80 de morti covid pe luna sunt si acum, in urma cu vreo luna erau peste 100 pe luna iar in urma cu vreo 3 - 4 luni cateva sute de morti covid pe luna; poate ne spune si noua dl profesor de la ce numar de morti covid pe luna sau pe an considera el ca covidul este cam ca o simpla gripa si vaccinul la care nu avem acces dar el ne minte ca avem ar fi singura masura de combatere a covid in rest putand sta linistiti fara sa mai facem nimic
0
0
medicii de familie nu reusesc sa stranga 6 doritori sa faca vaccinul pentru a putea deschide o sticluta cu 6 doze deci procesul de vaccinare la medicii de familie este blocat si veti ramane cu peste 90% din cele 3 milioane de doze noi asa cum ati ramas si cu celelalte; se vor vaccina cativa la inceput apoi tot procesul va fi blocat pentru eventuali doritori de vaccin; redeschide un centru pe oras magarule !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614