REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Va primi DESPĂGUBIRI, după ce un COPAC i-a DISTRUS MAȘINA

Va primi DESPĂGUBIRI, după ce un COPAC i-a DISTRUS MAȘINA

Replica API 15 iulie 2021 | 13:43 1701

Primăria Constanța a fost chemată în judecată de către Generali Romania Asigurare Reasigurare solicitând instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să dispună obligarea pârâtei la plata sumei de 11.929, 68 lei, sumă reprezentând despăgubiri achitate de asigurător în dosarul de daună în care un autoturism, parcat regulamentar, a fost avariat de către un copac aflat pe spațiul public.

Foto cu caracter ilustrativ

Ce a spus Primăria

Primăria Constanța a solicitat respingerea acțiunii ca nefondată, întrucât, Serviciul Gestionare Spații Verzi din cadrul Direcției Gestionare Servicii Publice a luat toate măsurile necesare pentru întreținerea și toaletarea arborilor. Starea copacilor era foarte bună, iar tăierea și toaletarea arborilor are drept scop doar tăierea arborilor uscați, care prezintă risc de cădere și toaletarea arborilor, ale căror ramuri au crescut excesiv. Respectivul copac nu era unul uscat care să necesite tăiere. Mai mult decât atât, ruptura copacului s-a produs din motive inexplicabile, invincibile și inevitabile, care exonerează Primăria de răspundere. Totodată, nu se face dovada că avariile pentru care s-a realizat un calcul estimativ sunt provocate ca urmare a incidentului, și prin urmare, nu s-a dovedit legătura de cauzalitate și nici caracterul cert al prejudiciului.

Cât de grav a fost avariat autoturismul

Din procesul-verbal de constatare a daunelor reiese că autoturismul persoanei asigurate a fost avariat, avariile fiind constatate la următoarele elemente de caroserie: bară față, capotă motor, parbriz, montant parbriz stânga, suport oglindă stânga, cheder portieră stânga, cheder parbriz stânga și aripă stânga față.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că sunt îndeplinite toate condițiile pentru angajarea răspunderii Primăriei Constanța. Astfel, Primăria nu se poate apăra invocând faptul că a luat toate măsurile de precauție necesare, adoptând conduita unui om prudent și diligent. Aceasta este obligată să despăgubească victima în toate situațiile. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au hotărât să admită chemarea în judecată și să oblige Primăria Constanța să plătească pârâtei suma de 11.929, 68 lei, cu titlu de despăgubiri. Sentința a fost dată pe 2 iulie 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Serviciul Spatii verzi nu face nimic pentru oras. Se vede in jurul nostru. Cred ca ar fi potrivit sa demisioneze, toti.
1
0
De trei luni am facut o cerere pentru un copac sa vina sa-l taie. Au raspuns ca au treaba multa si sa asteptam. Despagubirile ar trebuie luate din salariu celor de la primarie, nu din banii nostri. Sa vezi atunci cum vin la orice sezire.
5
0
Primaria cu peste 1000 de angajati fara rost si vreo 400 de maidanezi e pusa pe japca, daca ar fi mai multi care sa ii dea in judecata ar fi foarte bine
11
0
In orice tara din europa se dau despagubiri pt daune de calamitati naturale...numai noi suntem mai cu mot... ..
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367