REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vă vine să credeţi aşa ceva?! CJAS zice că a făcut anchetă şi dă asigurări că nici un angajat nu e implicat în vânzarea listelor de pacienţi!

Vă vine să credeţi aşa ceva?! CJAS zice că a făcut anchetă şi dă asigurări că nici un angajat nu e implicat în vânzarea listelor de pacienţi!

Replica API 6 aprilie 2015 | 22:24 126

Cât valorează CNP-ul tău?

Cât valorează CNP-ul tău?

În timp ce inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF închid pe bandă rulantă magazinele afaceriştilor care nu emit bonuri fiscale, unii angajaţi de la stat recurg la tot felul de practici neortodoxe pentru a face rost de bani fără să plătească nici un fel de impozit. Este vorba despre medicii de familie din Constanţa, aflaţi în curs de pensionare, care s-au transformat în “samsari de pacienţi”, practică destul de veche. Un astfel de medic încearca, în februarie, să-şi vândă activitatea de praxis. Pentru câteva obiecte de inventar şi 1.400 de pacienţi, medicul cerea 14.000 de euro. Aceşti medici se pare că îşi vând listele cu pacienţi cu ajutorul unor angajaţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Cel puţin aşa susţin gurile rele. Cotidianul “Replica” a dezvăluit în 16 februarie 2015 cazul şocant din Poarta 6, acolo unde pacienţii au fost “vânduţi” de medicii de familie, pentru 20.000 de euro! “O angajată de la CJAS se ocupă de tranzacţii şi îşi trage procent din vânzări. Afacerea rentează. Un medic din judeţ îşi permite să vină la Constanţa, să preia pacienţii altui medic în schimbul a 20.000 de euro, pentru că îşi scoate banii imediat”, au explicat apropiaţii celor care au fost puşi într-o astfel de situaţie. Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate a declanşat o anchetă internă privind angajata care s-ar ocupa de tranzacţiile în cauză. Concluzia este şi mai şocantă: “Vă informăm că, în urma anchetei interne derulate la nivelul CAS Constanţa, nu a rezultat că persoana din cadrul instituţiei noastre indicată de dumneavoastră ar fi implicată în vreun fel în afaceri oneroase cu listele de pacienţi”, semnaeză jr. Dragoş Poteleanu, preşedintele CAS, într-o adresă remisă vineri cotidianului “Replica”. Cu alte cuvinte, “hoţul neprins e negustor cinstit”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218