REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vacanțele de vară, mai ieftine prin early booking: românii profită de tichetele de vacanță

Vacanțele de vară, mai ieftine prin early booking: românii profită de tichetele de vacanță

Replica API 20 februarie 2020 | 00:00 166

Tot mai mulţi români profită de perioada de early booking şi îşi cumpără din timp pachetele pentru vacanța de vară, numărul acestora crescând de la an la an. Președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin a declarat faptul că românii profită din plin de tichetele de vacanță pentru a-și cumpăra sejururi pe litoralul românesc.

Turiştii români încep să fie din ce în ce mai documentați din punct de vedere turstic și sunt tot mai înclinaţi spre planificarea timpurie a sejururilor, ce pot fi cu până la 30-40% mai ieftine faţă de cele cumpărate în plin sezon. „Românii profită din plin de tichetele de vacanță! Fiind încă în circulație, aceste tichetele de vacanță îi fac pe români să călătoreacă mai mult în România. Evident, când este vorba de vacanța de vară, românii se gândesc la litoral. Astfel, ei beneficiază de ofertele timpurii, adică de acele discount-uri de 30-40%, dacă aleg să își cumpere vacanțele de când se pun în vânzare” a declarat pentru Replica de Constanța, Corina Martin.

De la an la an, procentul vânzărilor de vacanțe prin early booking a crescut foarte mult pentru că turiștii români încep să dețină o așa numită „educație turistică” și încep să profite de aceste reduceri. Acestea sunt mai consistente în primele luni de early booking, scăzând treptat pe măsură ce data la care se plaseză rezervările se apropie de datele de călătorie. „Pachetele pentru vară, vânzările au început încă din din perioada noiembrie – decembrie a anului trecut, pentru că pachetele au avut discount-uri foarte mari. Procentul vânzărilor de vancațe este de la an la an mai mare pentru că românii încep să înțeleagă faptul că aceste oferte de tip early booking îi ajută să economisească bani. Până în prezent, pot spune că rezervările pentru litoralul românesc sunt de cel puțin 30% din vacanțele pentru vară sunt cumpărate deja”

Ce reprezintă, mai exact, ofertele early booking

Din punct de vedere tehnic, prin oferta ”early booking”, turiştii beneficiază de o reducere de aproximativ 30% dacă plătesc integral pachetul turistic. Aceste oferte sunt valabile pe o perioadă determinată, cu cel puţin 6 luni înainte de data plecării. Oferta ”early booking” are o serie de avantaje deloc de neglijat pentru cei care au un buget limitat. În primul rând se economiseşte până la 40% sau chiar mai mult din valoarea sejurului, cu condiţia ca rezervarea să fie făcută cu cel puţin şase luni mai devreme decât perioada concediului. Aceasta garantează o disponibilitate maximă a camerelor la hotel, astfel că se poate alege cea mai bună unitate de cazare: aproape de plajă, aproape de centrul oraşului, camere cu vedere la mare sau un hotel cu facilităţi pentru copii. În general, la ”early booking” se plăteşte un avans minim, iar restul fie în rate, fie cu o anumită perioadă de timp înainte de plecarea în vacanţă, de obicei 3 săptămâni. În plus, prin ”early booking” se poate alege orice loc în avion şi în autocar. Pe ultima sută de metri e greu să se găsească patru sau chiar două locuri alăturate în mijlocul de transport. La autocar, locurile din faţă se dau primele, astfel încât o achiziţionare întârziată poate însemna şi o călătorie pe bancheta din spate. De asemenea, există suficent timp pentru documentare şi strângerea de informaţii despre locul de petrecere a concediului, atracţii, locuri de vizitat.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prost sa fi sa nu profiti de pomenile cu vouchere de la stat. Ce mai conteaza conditiile.... Daca e moca cu placere. Iar noi localnicii suportam "turistii" de tipul asta. Guverne de rahat incompetente in a stimula turismul. Bulgarii au facut altfel, dar nu ne intereseaza pe noi aici decat pomenile, ajutoarele, gratuitatile si pensiile de tip suplimentar adaugate pe diferite motive la alte pensii. Asistati social vom fi pana ne vor asista strainii sa disparem de pe aici economic.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218