REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vacanțele turiștilor din Turcia, ruinate de incendii. Româncă: „Aer irespirabil, ninge cu funingine”

Vacanțele turiștilor din Turcia, ruinate de incendii. Româncă: „Aer irespirabil, ninge cu funingine”

Replica API 30 iulie 2021 | 00:00 900

Incendiile uriașe de pădure care par de nestăpânit au învăluit întreg litoralul Turciei în fum, acolo unde mii de români își petrec concediile în această perioadă. Aerul este irespirabil, din cer plouă cu cenușă și frunze arse, iar în unele zone, precum stațiunea Marmaris, turiștii au fost evacuați din hoteluri după ce flăcările s-au apropiat amenințător.

Un român care este cazat la 20 de kilometri de zona Manavgat, unde au fost turiști evacuați din hoteluri, a filmat norul gros de fum și flăcările care se vedeau ieri de la balconul camerei.

”Din ce am înțeles au fost mobilizați foarte mulți pompieri, 23 de elicoptere, patru avioane și peste 100 de autospeciale. Singura problemă este fumul, care aduce cu el resturi de vegetație arsă, care se așează în piscină, în balcoane, și pe nisip”, a transmis acesta.

Focarele sunt încă departe de cele mai multe stațiuni preferate de români, însă fumul creează mari probleme.

”Ne-am trezit foarte speriați deoarece fumul era destul de aproape de resortul în care ne aflăm. Aerul devenise irespirabil, ningea cu funingine și nu s-a putut sta la plajă.”, a declarat o altă turistă pentru News Hour with CNN, citează antena3.ro.

În Side turiștii au filmat și operațiunile de salvare.

”Incendiile s-au reaprins. Dimineață a fost mai bine, a fost aerul suportabil. Soarele este ca în ceață, de sus pică funingine și ace de pin arse.”, relatează o româncă.

În stațiunea Lara, cea mai îndepărtată de focar, românii au stat mai liniștiți.

”Doar un nor de fum, ce se vede înspre mare. Am înțeles de la cei de la recepție că incendiul a fost izbucnit undeva la 84 de kilometri de aici.”

Românilor care pleacă în Turcia, autoritățile le transmit că sunt în alertă.

Incendiile forestiere din Turcia s-au soldat cu decese

Cel puțin patru persoane au murit în incendiile forestiere active din sudul Turciei. Pompierii luptă de trei zile cu peste 60 de focare izbucnite în 16 provincii de pe coasta Mării Egee și Mării Mediterane.

Unul după altul au izbucnit, miercuri, incendiile de vegetație în regiunea mediteraneană a Turciei și continuă chiar și la acest moment. Sute de hectare au fost pârjolite în trei regiuni mari ale țării.

Mai multe hoteluri din Antalya și Marmaris au fost evacuate de urgență.

Autoritățile au evacuat 18 sate din Antalya, iar alte 16 în provinciile învecinate Adana și Mersin. Cel mai grav incendiu a fost în Manavgat, un oraș din provincia Antalya, vizitat de un număr mare de turiști. Zeci de persoane au fost spitalizate după ce au suferit arsuri și au inhalat fum.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa va trebuie daca va duceti ca oile!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614