REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VACCINAREA copiilor între 5 şi 11 ani, sub SEMNUL întrebării!

VACCINAREA copiilor între 5 şi 11 ani, sub SEMNUL întrebării!

Replica API 14 ianuarie 2022 | 20:18 1737

Dacă, până acum, doar copiii de peste 12 ani se puteau vaccina, iată că, joi, 13 ianuarie, Guvernul României a anunțat că va începe și vaccinarea copiilor cu vârstele cuprinse între 5 și 11 ani, din data de 26 ianuarie a.c.. Această măsură a venit ca urmare a prevenției complicațiilor generate de infecția cu virusul SARS-CoV-2 și a nivelului de pandemie în care ne aflăm. Iată că această decizie a generat o grămadă de nemulțumiri în rândul părinților. Am stat și noi de vorbă cu câteva mămici, iar părerile sunt și pro... dar și contra noii măsuri. Aceștia refuză categoric să-și vaccineze copiii și nu li se pare destul de „sigură” acestă metodă și acest vaccin apărut „peste noapte”.

Joi 13 ianuarie a.c, Guvernul României anunța că au început programările pentru vaccinarea copiilor cu vârstele cuprinse între 5 și 11 ani. De miercuri, 26 ianuarie 2022, copiii vor putea fi vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dar numai cu consimțământul acordat de către părinți sau a reprezentantului legal.

De asemenea, menționăm și faptul că vaccinarea copiilor se va efectua cu vaccinul pediatric Comirnaty.

Mulţi părinţi nu sunt de acord

Iată că, la prima opinie, părinții constănțeni au fost cam indignați în ceea ce privește această măsură și în cazul vaccinării copiilor lor.

„Nu sunt de acord, deoarece copilul are încă o vârstă fragedă. Vaccinul ăsta care a ieșit acum, peste noapte, nu-l consider destul de sigur, cel puțin pentru copilul meu. Nu sunt împotriva vaccinării copiilor, pentru celelalte boli, dar acesta consider că nu este foarte bine cercetat, iar asta nu-mi dă nici mie și nici copilului meu o siguranță că-l va proteja de virus pe termen lung. El nici nu știe ce este ăla Coronavirus, eu i-am explicat, dar pentru el încă este un ”desen animat”, nu vreau să își umple memoria, el trebuie să știe că unele alegeri în viață nu trebuiesc să fie obligatorii, pentru că vedeți voi nu este obligatoriu dar este obligatoriu, pentru că nu te lasă să intri pe nicăieri fără vaccin... Este decizia mea și o voi susține”, a declarat, pentru Replica, o femeie, mama unui copil de 5 ani.

„Nici nu vreau să aud de așa ceva, nu vreau să-mi otrăvesc copilul. Alți părinți pot face ce vor, este decizia lor, dar decizia mea este una clară... nu-mi vaccinez copilul sub nici o formă cu vaccinul ăsta apărut de nicăieri, mă pot obliga... dar eu nu voi accepta asta. Bun... am înțeles ideea de a vaccina copiii de peste 12 ani, dar cu ăștia mici ce aveți?! Nu vreau să se facă experimente pe copilul meu”, ne-a declarat o altă mamă a unui preșcolar.

Păreri CONTRA, dar și PRO

Întrebată de către reporterii Replica, Irina , mama lui Luca în vârstă de 9 ani a spus că nu este nici pro dar nici contra vaccinului.

„Eu nu sunt nici pro, dar nici contra vaccinului, totul este relativ. Copilul a fost testat pozitiv în urmă cu 2 luni, a făcut o formă mai gravă, noi vaccinați de altfel, am făcut o formă mai ușoară, fapt ce mă îngrijorează. L-aș vaccina din punct de vedere al protecției, deoarece eu sunt vaccinată și bineînțeles aș face asta și pentru el, deoarece cred că este făcut ca să ajute. Spun asta fiindcă pe mine cât și pe soțul meu ne-a ajutat.”, a declarat Irina pentru ziarul Replica.

INFORMAȚII privind vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile; Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Cătălina PETRESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa muriti in chinuri pt asta, toti cei care sustineti asa ceva!
3
0
Criminalilor! Lasati copiii in pace daca nu garantati vaccinul!
12
2
Gauriti va in cap.
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218