REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vaccinul de la Oxford a creat anticorpi pentru COVID-19

Vaccinul de la Oxford a creat anticorpi pentru COVID-19

Replica API 21 iulie 2020 | 00:00 936

Un vaccin anticoronavirus dezvoltat de Universitatea britanică Oxford activează sistemul imunitar şi pare a fi sigur, deşi generează unele efecte adverse, arată rezultatele testelor clinice preliminare, potrivit BBC News, scrie Mediafax, citată de stiripesurse.ro.

Teste clinice la care au participat 1.077 de persoane arată că vaccinul a activat anticorpii şi globulele albe care pot contracara coronavirusul.

Concluzile sunt promiţătoare, dar este prematur să se ştie dacă vaccinul oferă suficientă protecţie. Teste clinice mai ample sunt în curs.

Autorităţile medicale britanice au comandat deja 100 de milioane de doze ale potenţialului vaccin.

Vaccinul, denumit tehnic ChAdOx1 nCoV-19, este dezvoltat într-un ritm fără precedent. A fost produs pe baza unui virus supus procedurilor de inginerie genetică şi care poate cauza răceli la cimpanzei. Virusul a fost modificat astfel încât să nu se poată transmite la oameni şi să fie asemănător cu noul coronavirus. În acest fel, sistemul imunitar se poate activa pentru a contracara coronavirusul.

Cercetătorii consideră vaccinul sigur, existând efecte adverse care nu sunt considerate periculoase. Aproximativ 70% dintre persoanele cărora li s-a administrat vaccinul în cursul testelor clinice au avut febră sau dureri de cap, care au putut fi tratate cu Paracetamol.

"Mai este mult de lucru până când vom putea confirma că vaccinul nostru va ajuta la gestionarea pandemiei Covid-19, dar actualele rezultate sunt promiţătoare", a declarat prof. Sarah Gilbert, de la Universitatea Oxford.

"Încă nu ştim cât de puternică trebuie să fie reacţia imunitară provocată pentru a oferi o protecţie eficientă faţă de infectarea cu SARS-CoV-2", subliniază Sarah Gilbert.

Compania farmaceutică AstraZeneca a preluat licenţa asupra vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford.

AstraZeneca a acordat vaccinului denumirea tehnică AZD1222 şi efectuează teste clinice ample pentru testarea eficienţei. Compania a semnat deja contracte pentru a produce peste două miliarde de doze ale vaccinului, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102