REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Vai de capul nostru! După Muntenegru, România va înfrunta la turneul preolimpic ori Rusia, ori Norvegia

Vai de capul nostru! După Muntenegru, România va înfrunta la turneul preolimpic ori Rusia, ori Norvegia

Replica API 14 decembrie 2019 | 00:00 415

România va întâlni ori Rusia ori Norvegia în turneul preolimpic. Plus Muntenegru și Coreea de Nord. Doar primele două obțin calificarea la JO.

Rezultatele incredibile din semifinalele Mondialului de la Kumamoto nu sunt deloc benefice nici pentru România! Toată lumea făcea calcule că „tricolorele” vor juca în turneul preolimpic cu Spania sau Olanda, nicidecum cu Rusia sau Norvegia.

Ei bine, Olanda a trecut de Rusia, 33-32, în prima semifinală, iar Spania a trecut la pas de Norvegia, 28-22, în cea de-a doua. Acum, Neagu și compania vor înfrunta, cu siguranță, la turneul preolimpic de anul viitor, 19-22 martie, pe una dintre marile forțe ale handbalului mondial.

În ultimii ani, naționala feminină a întâmpinat cele mai mari probleme chiar în jocurile contra Norvegiei și Rusiei. Le-am bătut rar și foarte greu. Sunt doar câteva excepții.

În aceste condiții, șansele „tricolorelor” de a ajunge la Tokyo se diminuează foarte mult, mai ales că turneul va avea loc, mai mult ca sigur, chiar pe terenul ocupantei locului 4 la Mondiale. Asta pentru că federațiile din Rusia și Norvegia, sunt unele dintre cele mai influente la nivel mondial.

Singura șansă a României ar fi să bată Muntenegru, echipa care s-a clasat pe locul 5 la actuala ediție, în fața căreia a pierdut greu, 26-27.

Ungaria prinde turneul preolimpic

Germania, o echipă care a jucat excelent la acest Mondial, fiind foarte aproape chiar de calificarea în semifinale, a ratat turneele preolimpice. Nemțoaicele au pierdut disputa pentru locurile 7-8 cu Suedia, 24-35! Marea beneficiară a acestui succes este Ungaria, care prinde turneele preolimpice grație locului 7 ocupat la Euro 2018!

Se știu câte trei echipe din fiecare grupă la turneele preolimpice.

Japonia (țara gazdă), Franța (campioana Europei), Brazilia (campioana Americii), Angola (campioana Africii) și Coreea de Sud (campioana Asiei) sunt deja calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tot acolo va merge și campioana mondială de la Kumamoto, care se va stabili dintre Olanda și Spania.

Meci locurile 5-6

Muntenegru - Serbia 28-26

Meci locurile 7-8

Suedia - Germania 35-24

Semifinale

Olanda-Rusia 33-32

Spania-Norvegia 28-22

Grupa 1 Grupa 2 Grupa 3

Locul 2 CM

Spania/Olanda Locul 3 CM

Rusia/Norvegia Locul 4 CM

Rusia/Norvegia

Suedia Serbia Muntenegru

Argentina China România

Senegal Ungaria Coreea de Nord

* primele două echipe se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo

** IHF stabilește locul de desfășurare a fiecărei grupe

*** meciurile se desfășoară între 19 și 22 martie

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca atunci cand spuneti"vai de capul nostru"va referiti la nationala de handbal feminin asa cum cred eu,sa stiti ca nu aveti dreptate deloc. Decat sa mearga la olimpiada si sa se faca de ras asa cum s-a intamplat la RIO sau acum in JAPONIA mai bine sa stea proastele acasa.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614