REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Val de accidente de muncă în Constanţa. Mai mulţi angajaţi au ajuns la spital

Val de accidente de muncă în Constanţa. Mai mulţi angajaţi au ajuns la spital

Replica API 27 ianuarie 2018 | 00:00 307

Inspectorii de muncă din Constanța au fost sesizați, în perioada 19 – 24 ianuarie a.c., despre producerea mai multor accidente de muncă în județul de la malul mării.

Împrejurările în care doi lăcătuși confecții navale s-au accidentat sunt anchetate, în prezent, după ce bărbații au ajuns la Spitalul Județean Constanța pentru a primi îngrijiri medicale. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța, vineri, 19 ianuarie a.c., Doru Burcină, lăcătuș confecții navale în cadrul SC Șantierul Naval Constanța SA își desfășura activitatea pe o navă aflată în construcție, iar la un moment dat i-a intrat în ochiul stâng un corp străin. Bărbatul a fost dus la spital, iar la nivelul firmei evenimentul este anchetat de o comisie.

La spital a ajuns, pe 23 ianuarie a.c., și Marian Baltă, de 18 ani, de asemenea lăcătuș confecții nave în aceeași firmă, după ce i-a intrat un șpan în ochiul drept.

„După finalizarea cercetării, dosarele de cercetare întocmite de comisiile numite de către angajator vor fi înaintate pentru verificare și avizare la ITM Constanța, care va analiza dosarele, le va aviza sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarelor, după caz”, au precizat reprezentanții ITM Constanța.

De asemenea, inspectorii de muncă au fost sesizați cu privire la un accident de muncă ce a avut loc miercuri, 24 ianuarie a.c., în jurul orei 14,50, la Kaufland Mangalia, soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui lucrător. Potrivit inspectorilor de muncă, Onder Alchin Ablaim, de 31 de ani, este angajat ca lucrător comercial în unitatea menționată, iar în ziua respectivă s-a tăiat cu un cutter la piciorul drept. Drept urmare, a fost transportat la Spitalul Municipal Mangalia, unde a primit îngrijiri medicale. În prezent, cazul este cercetat de o comisie de la nivelul Kaufland România, urmând ca rezultatele anchetei să fie comunicate și către ITM Constanța.

În atenția ITM Constanța a ajuns și un caz de la SC Metfor Alfa SRL, de pe ȘAntierul Naval Aalborg Danemarca. Silviu Alexandru Străluciuc, de 29 de ani, angajat al firmei respective, lucrează ca muncitor necalificat, iar pe 23 ianuarie a.c., a căzut de pe o schelă mobilă. Ulterior, a fost transportat la spitalul din localitate respectivă, pentru a primi îngrijiri medicale. Și în acest caz, cercetarea este realizată de o comisie formată la nivelul firmei, urmând ca ITM Constanța ca verifica rezultatul anchetei.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614